Nie można wyświetlić tego widżeta.

Słaby zasięg wifi na Funboxie 3

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 15
  • 53
  • 0

Witam  

Jak zwiększyć zasięg światłowodu z orange w pokoju u brata gdzie jest router smiga jak ta lala u rodziców  tez . Tylko w moim pokoju , na przeciw pokoju brata internet zwalnia po wi fi znaczy się . Czytałem że smartbox wi fi bedzie dobrym rozwiazaniem ale co wy na ten temat sadzicie ?

Pozdrawiam  

29 ODPOW. 29

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2531
  • 12025
  • 103

słaby zasieg wfi fi

IMHO to nie ma sensu. Zyskasz większą siłę sygnału ale stracisz prędkość transferu przez repeater. Pytanie do ilu spada prędkość i czy połączenie jest stabilne.

Poziom 26, Entuzjasta Przestworzy
  • 2444
  • 9411
  • 36

słaby zasieg wfi fi

@Marcin411napisał(-a)

Jak zwiększyć zasięg światłowodu z orange w pokoju u brata gdzie jest router

przestawić router. Dokąd? Poeksperymentować. Jak Jaś Fasola z anteną.

Poziom 12, Tropiciel Przestworzy
  • 15
  • 53
  • 0

słaby zasieg wfi fi

Pobieranie mam na poziomie 6.20 wysyłanie 11.13 po wi fi .Sprawdzałem teraz. Co to jest IMHO ?

A czy smart wi fi box od orange pomógł cos ?

Router moge ewentualnie przestawic  na komode która jest wieksza o jakies poł metra od obecnego mebla na którym stoi obecnie router .A no i moge jeszcze pokombinowac z kanałami na którymi pracuje teraz funbox, na mniej oblegane .

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2205
  • 6415
  • 206

słaby zasieg wfi fi

imho - moim skromnym zdaniem.
Natomiast ja bym polecał wifi box 6, koszt 5 zł mc. jak się nie sprawdzi możesz oddać.

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 1321
  • 5360
  • 26

słaby zasieg wfi fi

Wzmacniacz Wi-fi zadziała jeżeli on sam będzie w dobrym zasięgu routera.  Obecnie na rynku są bardzo cienkie przewody LAN, więc można je wykorzystać, ...kabel to kabel... Jeżeli masz ONT to zawsze możesz zainwestować w jakiś router, który ma lepsze wi-fi od FB... czyli każdy inny:)

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14856
  • 60987
  • 756

słaby zasieg wfi fi

@Marcin411  według mnie SWB ma sens. Wiesz dlaczego? Jeśli dobrze ustawisz nic na transferze nie tracisz, a wypożyczyć na testy za kilka złotych i oddać po testach zawsze możesz. 

Naprawdę warto przetestować, wiem to z doświadczenia 

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2531
  • 12025
  • 103

słaby zasieg wfi fi

@Marcin411napisał(-a)

Pobieranie mam na poziomie 6.20 wysyłanie 11.13 po wi fi .Sprawdzałem teraz. Co to jest IMHO ?

Co to są za jednostki? Wrzuć zrzut z jakiejś strony/aplikacji, plz.

Poziom 25, Entuzjasta Przestworzy
  • 1321
  • 5360
  • 26

@Marcin411Spróbuj rozdzielić sieci 2.4 od 5Ghz i połącz się z każdą z nich oddzielnie. Sprawdź transfery.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 7236
  • 29603
  • 234

Ale poza liczbami jest jakiś problem? Coś ci nie działa? Telefon potrzebuje więcej transferu?
Jeśli masz IPTV to tam jest informacja na kanale 88 o tym jak sobie radzić z WiFi.
Ten modem to FB6 czy FB3?
Ja bym na pewno nie płacił dodatkowo za wypożyczenie SWB, prędzej kupiłbym własny AP i wyłączył WiFi FB zupełnie. Ale jest też duże prawdopodobieństwo że nic nie musisz robić bo jest wystarczająco dobrze.