Nie można wyświetlić tego widżeta.

Problem z wifi, Funbox 6

Poziom 13, Tropiciel Przestworzy
  • 5
  • 25
  • 0

Problem z wifi, Funbox 6

Zresetowałem router manualnie po czym internet przestał działać (przed resetem działał). Przesyłam filmik aby pokazać jak zachowują sie diody. Bardzo proszę o jakiś trop o co może chodzić. Dioda wifi świeci cały czas na pomarańczowo, dioda internetu szybko miga na pomarańczowo, a dioda telefonu miga na biało

GIF_20241116_235449_941.gif

14 ODPOW. 14

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6317
  • 25805
  • 216

Problem z wifi, Funbox 6

Ano zawiesił się biedak.

Poszukaj, może to pomoże.

https://nasz.orange.pl/t5/Modemy-i-routery/FunBox-6-status-diody-pytanie/td-p/257166

Pewnie odcięło ci sygnał. Zgłoś awarię przez apkę, zdiagnozują i podpowiedzą co dalej, z automatu.

Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
  • 470
  • 1955
  • 11

Problem z wifi, Funbox 6

Przewód od internetu się nie wypiął przypadkiem?

• 5
  • 25
  • 0

Problem z wifi, Funbox 6

Nie wypiał się 

• 5
  • 25
  • 0

Problem z wifi, Funbox 6

Właśnie samoistnie się naprawił, jak bedzie jeszcze raz taka sytuacja to zglosze awarie. Dzięki 

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2213
  • 10588
  • 88

Problem z wifi, Funbox 6

@Orzeł33 To był reset przyciskiem czy odłączenie od zasilania? Jak długo posiadasz ten egzemplarz?

PS Dzięki za filmik. Wprowadził mnie w świąteczny nastrój.

• 5
  • 25
  • 0

Problem z wifi, Funbox 6

Reset przyciskiem, wczoraj wieczorem próbowałem kilka razy i nic, a dziś rano za pierwszym razem zadziałało. Ten egzemplarz posiadam już 10 miesięcy

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 2213
  • 10588
  • 88

Problem z wifi, Funbox 6

@Orzeł33 OK, chciałem Cię naprowadzić na problemy z zasilaniem. Może coś z aktualizacją nie poszło i wszedł w bootloopa. Ważne, że już działa.

Poziom 33, Ekspert Galaktyczny
  • 2689
  • 11080
  • 105

Problem z wifi, Funbox 6

Cześć @Orzeł33 

Mam pytanie o której resetowałeś modem? Też posiadam taki modem jak Twój i z doświadczenia ponad 2 letniego wiem, że zazwyczaj w nocy z soboty na niedziele od godziny 00:00 do godzin porannych trwaja prace i czasami internet jest w tym godzinach niedostępny. Mogłeś zrobić reset w tych godzinach i wtedy natrafiłeś na prace od strony Orange i nie miałeś dostępu do internetu

Pozdrawiam 🙂

• 5
  • 25
  • 0

Problem z wifi, Funbox 6

@Pablo5napisał(-a)

Cześć @Orzeł33 

Mam pytanie o której resetowałeś modem? Też posiadam taki modem jak Twój i z doświadczenia ponad 2 letniego wiem, że zazwyczaj w nocy z soboty na niedziele od godziny 00:00 do godzin porannych trwaja prace i czasami internet jest w tym godzinach niedostępny. Mogłeś zrobić reset w tych godzinach i wtedy natrafiłeś na prace od strony Orange i nie miałeś dostępu do internetu

Pozdrawiam 🙂

Teraz to ma sens, zresetowałem około godziny 23:00, po tym resecie juz nie bylo internetu. Chcialem wejść na My Orange ale juz była informacja o pracach technicznych. Dzięki wielkie.