Nie można wyświetlić tego widżeta.

Funbox 10 i DMZ

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 161
  • 573
  • 3

Funbox 10 i DMZ

Czy ktoś z Was używa własnej infrastruktury za FB10 z włączonym DMZ i wyłączonym WiFi?

Z braku dostępności ONT w usłudze Pro 10.0 wydaje się to być jedyną opcją, by nadal mieć własny router, i móc w pełni zarządzać własną siecią (VLANy po stronie LAN, konfigurowalny Firewall, DNSy itp).

Jeśli ktoś tak FB10 używa to chętnie poczytam o wadach i zaletach i chętnie dowiem się ile prądu w takim przypadku zjada FB10 🙂

5 ODPOW. 5

Poziom 30, Pasjonat Galaktyczny
  • 1898
  • 8316
  • 70

• 161
  • 573
  • 3

Funbox 10 i DMZ

Zapoznanym od jakiegoś już czasu. Dlatego ciekaw jestem opinii ludzi którzy nie używają DHCP, WiFi i innych dodatków, tylko trzymają FB10 w mini wersji tylko dlatego że nie ma ONT.

• 161
  • 573
  • 3

Funbox 10 i DMZ

Odpowiadam sam sobie - na razie po prostu działa, wad i zalet nie odnotowano.

Trochę martwi niewyłączalny tryb eko, ale może gdy wifi jest wyłączone to nie będzie wielkim problemem.

Po podpięciu tylko jednego urządzenia pod 10Gbe port, pobiera 6.1W w idle, do 6.3W w stresie.

Poziom 23, Odkrywca Przestworzy
  • 838
  • 3489
  • 18

Funbox 10 i DMZ

@the_woocashNie mam FB 10, ale przez chwilę tak używałem FB6. Z tym, że nie używałem w ogóle WAN. FB6 był tylko access pointem.  Wrzuconie drugiego routera w DMZ nie sprawi, że FB10 będzie przeźroczysty.

• 161
  • 573
  • 3

Funbox 10 i DMZ

Oczywiście, że nie sprawi, ale to co ma działać działa. Zarówno zdalny dostęp do VPN jak i DDNS na FB10 z Afraid działa prawidłowo. Do czasu ogarnięcia trzyliterowego urządzenia zamiast FB10 pozostaje tylko DMZ, lub przekierowanie portów - w sumie na jedno wychodzi. A pobór mocy zacny, bo rzeczone trzyliterowe urządzenie pobiera więcej.