- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam. Mam swiatłowód 300/50, ONT , Funbox3 I dwa dekodery tv. i komputer. Chciał bym podłączyć jeszcze 2 kompy i w przyszłości kamerę zewnętrzną. Wszystko po skrętce, bo wi fi ma słaby zasiąg( dom piętrowy) Co musiał by dokupić,żeby mi to wszystko działało? Myslałem że switch niezarządzalny 1giga może by starczył, którego podłączył bym do FB3. Ale nie jestem specjalistą. Może jakiś fachowiec odpowie.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pam71Dokładnie tak powinno być. Dwie lampki świecą się wtedy, gdy podłączymy urządzenie Gb eth. Migotanie wskazuje ruch na porcie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ONT + Funbox3 +multiroom
Wystarczy ci switch, ale może też być switch PoE, by w przyszłości zasilić kamerę po kablu ethernetowym, by nie ciągnąć zasilania do kamery. Wtedy też odpowiednia kamerę musisz kupić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ONT + Funbox3 +multiroom
@pam71 wystarczy switch Gb ethernet. Waznea abyś dekodery puścił bezpośrednio do FB, a resztę urządzeń do switcha. Czasem switchem mają problem z transmisją strumieniowa dekoderów
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ONT + Funbox3 +multiroom
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ONT + Funbox3 +multiroom
Dziękuję wszystkim za pomoc. Mam jeszcze jedno pytanie, czy z tyłu w Funbox3 przy gniazdach rj45 są po dwie diody LED i czy one obydwie powinny świecić , gdy gniazdo jest aktywne?Bo u mnie np swieci się jedna dioda przy rj45 który idzie do dekodera TV. Jak to powinno być ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ONT + Funbox3 +multiroom
@pam71 przy dekoderach nie pamiętam, ale przy połączeniu do komputera, czy do innego routera, jedna dioda świeci się na stałe, sygnalizując podłączenie kabelka, druga miga w zależności od pobierania danych. Jak dane nie są pobierane, to się świeci. Najczęściej dioda zielona jest od sygnalizacji podłączonego przewodu, pomarańczowa od transmisji danych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ONT + Funbox3 +multiroom
Nie do końca tak jest @ketrasaArtur @ketrasa. Sposób zachowania jest opisany w instrukcji konkretnej karty i różne modele różnych producentów mają różne zachowania odpowiadające różnym parametrom czy zdarzeniom.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pam71Dokładnie tak powinno być. Dwie lampki świecą się wtedy, gdy podłączymy urządzenie Gb eth. Migotanie wskazuje ruch na porcie