- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niska prędkość lte przy agregacji.
Mam antene cybertecha 17dbi, testowałem parabole 80cm daje taki sam efekt, większej nie będę kupował nie opłaca się i za duży żagiel trzeba dobrze mocować, a lepszej niż ta od cybertech raczej nie ma. Jeszcze można skrócić przewód i wynieść router do samej anteny teraz jest 5m przewodu h155, ale agregacja 2100+1800 działa i jest jakieś stałe 60Mb/s chyba mi wystarczy, przy pełnej agregacji 1800,2100,2600 udało się około 120Mb/s wyciągnąć piękna sprawa no ale nie stabilne. Kiedyś może się pobawię i wyniosę router na maszt w jakąś puszkę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wiem czego to może być przyczyna testy pod nadajnikiem wyszły gorzej jak z domu 5 km dalej.
Zostaje na jednym paśmie bez agregacji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A parametry sygnału były lepsze pod nadajnikiem niż masz w domu? (pytam bo zbyt blisko nadajnika może wcale nie oznaczać lepszych warunków)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Moc sygnału wyższa o 20dbm trochę większy sinr i rsrq też większa wartość.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wg mnie zrób ponowne zgłoszenie. Zamiast na czacie możesz to zrobić przez aplikację Mój Orange gdzie wybierasz czego dotyczy problem a potem jeszcze opisujesz problem. Podaj jak najwięcej szczegółów w tym informacje dotyczące poziomu sygnału i czasu wykonania testów oraz wszystkie zależności jakie odkryłeś.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@szymczok2 5km to nie dystans dla 2100 I 2600. Aż dziwne ,że działa, chyba tylko dlatego, że masz antenę..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na BTSearch niema 2100 z tego przekaźnika. Jak wysoko jest antena odbiorcza to niewiadomo. Czy antena od cybertecha to ma 800?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13napisał(-a)@szymczok2 5km to nie dystans dla 2100 I 2600. Aż dziwne ,że działa, chyba tylko dlatego, że masz antenę..
Z anteną zewnętrzną przy sprzyjających warunkach terenowych jest to wykonalne.
Dla przykładu test z dziś, wykonany w środku w samochodzie, bo mocno padał deszcz.
6,5 km od stacji na samym telefonie bez anten zewnętrznych, LTE 2100 jako pasmo podstawowe, plus 2 pasma dodatkowe do agregacji, widać, że sygnał za słaby, bo marna prędkość wysyłania, ale jak na sam telefon bez anteny zewnętrznej i spory dystans, to myślę, że wynik w porządku.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »