- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Miało być tak pięknie a jest rozpacz...
To są jakieś niesamowite prędkości 😯😯😯 naprawdę zazdroszczę.. Gdybym miał 150 bez limitu to bym już był przeszczesliwy..
Chyba wezmę temat na przeczekanie, zwłaszcza jak jest może coś tymi pozwolenia i... Coś moze być na rzeczy od tych dwóch dni a nie potrzebnie tracę na to czas i energię.. Swoją i przede wszystkim Wasza... Bardzo dziękuję że taki duży odezw i bezinteresowna pomoc, rzadko spotykane.. Tutaj jest widzę naprawdę super społeczność wokół tego Operatora 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @Gawelik
Czytałem cały wątek i obstawiam że przyczynami wolnego transferu danych może być:
a) obciazony nadajnik, b) prace serwisowe/modernizacyjne c) awaria nadajnika, d) zakłócenia sieci komórkowej
Przesyłam Ci poradnik Orange na temat Problem z zasięgiem sieci komórkowej / Problem z internetem mobilnym - co zrobić? https://nasz.orange.pl/t5/Baza-wiedzy-Sie%C4%87-i-dost%C4%99pno%C5%9B%C4%87/Problem-z-zasi%C4%99giem...
Widzę że województwo lubuskie powiat zielonogórski wyłączenie sieci 3G jest przewidziane na czerwiec 2025 i mogą trwać prace modernizacyjne w związku z wyłączeniem sieci 3G.https://biuroprasowe.orange.pl/blog/zmiana-3g-na-lte-trwa-co-czeka-nas-w-pierwszym-polroczu/
Prace modernizacyjne mają one na celu:
- poprawę ich funkcjonowania,
- przygotowanie sieci do obsługi technologii 5G.
W tym czasie możesz zauważyć, że:
- nie masz zasięgu lub jest on słaby,
- połączenia są słabej jakości,
- internet nie działa szybko,
- są problemy z nawiązywaniem połączeń,
- połączeni są zrywane.
Więcej informacji znajdziesz w tym linku Prace modernizacyjne sieci mobilnej https://www.orange.pl/omnibook/prace-modernizacyjne-sieci-mobilnej#
@Gawelik mozesz jeszcze wysłać SMS aby sprawdzić czy w Twojej miejscowości występują jakieś utrudnienia w sieci Orange
Żeby sprawdzić, czy w sieci Orange są utrudnienia wyślij SMS-a na numer 1533 o treści DIAGNOZUJ (koszt SMS-a zgodny z Twoim planem taryfowym).
Ważne
Zwróć uwagę na następujące rzeczy:
• Sprawdzimy numer, z którego wyślesz SMS - nie możesz wybrać innego numeru do diagnostyki.
• Sprawdzimy tylko obszar, z którego wyślesz SMS - nie możesz wskazać innego miejsca.
• SMS nie działa w ofercie Flex.
Po wysyłce SMS-a otrzymasz wiadomość od Orange czy w lokalizacji, w której przebywasz, występują utrudnienia.
- Jeśli tak, to otrzymasz też informację o ich rodzaju i przewidywanej dacie zakończenia (jeżeli jest znana).
Więcej informacji znajdziesz w tym linku https://www.orange.pl/omnibook/sprawdzenie-zasiegu-w-orange#
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wygląda na coś z nadajnikiem.
Widzę że masz trochę dalej i w innym kierunku nadajnik Play (Sulechów, Zachodnia 2) z pozwoleniami na wszystkie pasma, warto przetestować jak w ogóle się sprawuje MC888.
Na Androida jest aplikacja 'nadajniki', podajesz swoją pozycję i pokazuje nadajniki w okolicy, odległość i pozwolenia na pasma.
Nie chcę Ciebie dołować ile ten router potrafi wyciągnąć ale jest to sporo więcej niż potrzebuje 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ehhh no ja jestem już załamany, a jakbym wiedział że ten sprzęt może wyciskać jakieś 400mb czy więcej to skok z mostu 🤪
Jestem świadom że to Sulechów mała mieścinka.. I cudów nie spodziewałem się ale strata tego że działało to duuuzooo lepiej... No nie mogę się pogodzić..
To ta aplikacja?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, ta aplikacja.
Generalnie router się kupuje pod określone miejsce, nie ma czegoś takiego jak dobry router do wszystkiego. Sam odesłałem swój pierwszy router w ciągu 14 dni które mi przysługują.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@GawelikWg Bts Search masz 2 nadajniki w promieniu 500m.
1. Pierwszy BTS nie ma 5g.
2. Drugi Bts ma 5G na 3500.
W związku z powyższym, wymuś tylko 1 pasmo N78 czyli 3500Mhz. Jesteś w stanie zrobić takie ćwiczenie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Właśnie widzę też na tej polecanej apce odbiornik 5g Orange 3600 ale na osiedlu nadodrzanskim to dalej niż ten co widzę z okna, a znowu ten na elektrociepłowni nie widać w tej apce, może dlatego że nie ma tych pozwoleń...
A przepraszam inaczej opisane jest to, zgadza się z tym screenem to jest ten nadajnik właśnie na elektrociepłowni, na tym osiedlu.. Kurcze to taki maszt to powinno śmigać jak dzikie chyba nie?
5g 3600 daje chyba ekstra prędkości, chyba że jest mega obciążone..
Na 100% zastosuje powyższe instrukcje jak tylko wrócę do domu 😀
Dziękuję za nadzieję 😀
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ok,rozumiem zeby zaznaczyc tylko te dwie opcje ?
a tutaj wybrac ta opcje ?
Router mi krzyczy ze musze wybrac jeden element chociaz przy pasmie lte i po restarcie zaznacza wszystkie
I co tutaj wybrac ? pojawia mi sie tylko opcja lte..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie pamiętam dokładnie jak mam to ustawione. Jutro będę mógł sprawdzić , ale do tego czasu pewnie już, ktoś podpowie jak wybrać tylko to 1 pasmo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kurcze nie znam sie tak ale.. mimo ze niby mam te 5g wymuszone to nie ma informacji o komorkach 5g.. chyba te 5g jest tylko z nazwy w routerze i telefonie ale nie dziala jeszcze..
i dlatego nie moge wylaczyc pasma lte i musze choc jedno pole miec zaznaczone.. bo nie lacze sie z prawdziwa siecia 5g tylko to to wyglada, albo jeszcze nie uruchomili w pelni tego nadajnika..