- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Miało być tak pięknie a jest rozpacz...
To sugeruje że nadajnik jest bardzo przeciążony, pobieranie NIGDY nie powinno być niższe niż wysyłanie.
Pokaż zakładkę 'ustawienia sieci > informacje o sieci', dać screen pod obciążeniem np. pobieraj jakiś duży plik.
Widać tam 5G, jak kolega napisał wymuś tylko 4G dla testów. 'ustawienia sieci > wybór sieci'.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pobieranie przez gog galaxy gry transfer 0.6 w porywach do 4
speed test pokazuje 60
a tu screen o ktorym byla mowa podczas pobierania gry
jakby prędkości byly mniejsze na pobieraniu gry niz podczas speed testu na przegladarce..
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Przestaw router w inne miejsce, może jakaś dziura sygnałowa. Niemożliwe żeby nadajnik był stonkowo blisko i taki słaby sygnał.
Widać jesteś połączony z dwoma pasmami 2100/2600 tylko gdzie pasma zasięgowe 1800/800. Przyznam że to dziwna sytuacja.
'ustawienia sieci > wybór pasm' masz tam zaznaczone wszystkie pasma ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Router stoi w tym samym miejscu co stary bo tam zasięg najlepszy był. Czy możliwe ze Internet na firmę limitowany do 1000gb ma jakiś priorytet prędkości nad umowa na osobę prywatna? Może ta oferta bez limtu prędkości i transferu jest ograniczona właśnie prędkością do max 100 zeby nie zajechac nadajnika ? Tylko nie ma o tym nigdzie oficjalnie mowy. W tmobile jest wyraznie podany limit predkosci do 300 w ich ofercie za 115zl, wiec może tutaj tez sa jakies limity ?
Jestem w kropce bo nie wiem czy to przez awarie/modernizacje ktora miala miejsce 2 dni temu, czy cos w kwestii wadliwego rutera/nowej kart sim/ustawien...Bo jak mowiel nie kojarzylem zeby tu bylo wczesniej 5g no ale tez nie sprawdzalem od dawna tego a w telefonie mialem wymuszone 4g.
No ale jestem pewien ze na pewno nie działał tak powolnie nawet bez testów jak pobierałem cos na konsoli to działa to na pewno dużo szybciej wiec pewnie ponad 100 było..
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To wygląda tak że router MC888 łączy się z innym nadajnikiem niż kiedyś B818. Piszesz że była awaria 2 dni temu...może tu jest problem i nie wszystko działa dobrze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Choc moja teoria jest bez sensu .. przeciez robie testy na starej umowie na starej karcie sim z internetem na firme gdzie wszystko kiedy dzialalo tip top a teraz tez wyciaga te max 60... na huawei 818... chyba ze widza rozwiazanie umowy juz na wypowiedzeniu i tez przykrecili mi kurek...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dokladnie... mam nadzieje ze to minie... choc byl komunikat o usunieciu awari ;(((
Dzwonilem teraz na infolinie to babka powiedziala ze nadajnik jest przeciazony, ale moze mowia to zawsze z automatu jak ktos dzwoni z zalem o predkosc.. bo co maja powiedziec..
Pozostaje miec nadzije ze awaria i na skutek tego przecizanie minie, a nie ze przeciazenie bedzie juz ze mna caly czas przez 24 dlugie miesiace nowej umowy...i predskoc bedzie maksymalna 70..
Zona oczywiscie twierdzi jak bylo dobrze to po co zmieniales... no wlasnie po to ze bylem pewien zachowania starych predkosci a bedzie prawdziwy no limit na transfer ;(
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na jakiej ulicy mieszkasz ?
Włóż na testy inną kartę i porównaj szybkość na MC888 (wybierając tylko LTE) oraz B818 aby wykluczyć usterkę MC888. Jak masz to włóż kartę Play.
Edit: To coraz dziwniej wygląda, nie widzę pozwolenia z UKE na nadajnik ul. Mieszka I 3 - komin kotłowni ECO, może to tylko chwilowe. U mnie też tak było że wyleciał z pozwoleń na około 2 miesiące.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@GawelikPróbowałeś wymusić tylko 1 pasmo 78? Ono i tak się z niczym chyba nie agreguje, więc warto spróbować. Ja mam właśnie tak ustawiony router i bardzo rzadko transfer spada poniżej 400Mbsps. Nigdy nie miałem niżej niż 300.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Władysława Łokietka 5 Sulechów