- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox6 i drukarka
@mbogda1 Próbowałeś przełączyć ją w tryb online? Zmieniłeś w systemie adres sieciowy portu na który drukujesz?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox6 i drukarka
Nie mam (nie wiem gdzie szukać) opcji przełączenia jej w tryb online. Adres sieciowy portu jest taki jaki IP drukarki.
Dodam że właśnie udało się wydrukować dokument puszczając go do druku z telefonu. Z komputera dalej otrzymuję komunikat że drukarka jest offline.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox6 i drukarka
@mbogda1 Pokaz zakładkę porty we właściwościach drukarki. Na offline przełączasz z menu w oknie kolejki wydruku.
Zrzut z Internetu:
Ostatnia opcja w menu Drukarka.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox6 i drukarka
@mbogda1napisał(-a)Nie mam (nie wiem gdzie szukać) opcji przełączenia jej w tryb online. Adres sieciowy portu jest taki jaki IP drukarki.
Dodam że właśnie udało się wydrukować dokument puszczając go do druku z telefonu. Z komputera dalej otrzymuję komunikat że drukarka jest offline.
A więc to tylko kwestia konfiguracji komputera, a konkretnie sterownika drukarki. Warto się postarać, aby był aktualny - często pomaga odwiedzenie strony producenta. W skrajnych przypadkach sterownika dla danego systemu operacyjnego może nie być. Jeśli nadal będą trudności to napisz jaka to drukarka i jaki masz system operacyjny na PC, może coś konkretniejszego uda się podpowiedzieć.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox6 i drukarka
Wejdź we właściwości drukarki - zakładka "Porty" i sprawdź, czy jest wskazany odpowiedni port i IP.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox6 i drukarka
Właściwości drukarki
Połączenie z poziomu routera:
Opcja wstrzymaj drukowanie nie jest zaznaczona.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox6 i drukarka
Ta drukarka powinna mieć stronę konfiguracyjną www. Zobacz czy możesz na nią wejść z tego komputera.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox6 i drukarka
@mbogda1 Wydaje się, że powinno drukować przy tych ustawieniach. Nie chodziło mi o opcję wstrzymania drukowania tylko pokazanie gdzie można przestawić drukarkę w tryb offline/online.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox6 i drukarka
Adres sieciowy portu jest taki jak IP?
Yyy? IP to IP port pewnie 9001?
Wpisz w przeglądarkę http://xx.xx.xx.. gdzie X to IP drukarki.