- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox
sądzę że mam problem z routerem funbox.
Chodzi o podłączenie konsoli Xbox 360 do routera przez kabel sieciowy. Parę dni temu (nie zmieniałem nic w ustawieniach ani routera ani Xboxa) internet na konsoli przestał działać . Konsola wykrywa siec lecz nie ma dostępu do internetu.
Podejrzewam że to wina funbox ponieważ gdy podłącze konsole do laptopa za pomocą kabla sieciowego, a na laptopie udostępnienie sygnał wi fi z routera na kartę sieciową to wszystko jest w porządku. Konsola łączy się bez problemu.
Próbowałem kasować końcówkę /ipv6 z loginu, dodawałem "BEZ_OCHRONY-" na początku, przypisywałem statyczne IP i nic.
Liczę na pomoc. Dziękuję i pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox
Próbowałem z fabrycznymi ustawieniami. Również nie pomogło
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox
@Eeeeeeeaw rozważyłbym kwestię zmian konfiguracji połączeń sieciowych wskutek aktualizacji oprogramowania XBoxa... sporo o zmianach w oprogramowaniu jest na stronie supportu xboxa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox
podany link dotyczy Xbox one, a nie Xbox 360
Jednak dalej stawiał bym na ustawienia routera ponieważ tak jak pisałem,gdy laptop jest "pośrednikiem" to wszystko jest ok
Może router blokuje jakieś port ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox
@Eeeeeeeaw podany przeze mnie link był przykładowy, do jednego z typów Xboxa, założyłem, że nie będzie dla Ciebie problemem zmiana typu urządzenia. Z mojego doświadczenia, ostatnie z poprawek do systemu win10 zablokowały jakieś ustawienia i w dotychczasowych, podstawowych rozwiązaniach nie daje prostego dostępu do komputerów w lokalnej sieci... ale poszedłem na urlop i nie sprawdziłem co jest zmienione i jak aktualnie wyszukiwać kompy w sieci. Dlatego sugeruję sprawdzenie tych ustawień. Co do założonego przez Ciebie blokowania portów, cóż, jeśli w sofcie routera jest takie ustawienie, które blokuje port, którego wymaga Xbox, a Ty go nie znasz, to ja Ci w tym nie pomogę.
Update. Parę rozwiązań problemów sieciowych w xbox 360 masz pod linkiem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox
Jeżeli chodzi o porty...
Jest jakiś program który pokazuje że np. jakieś urządzenie łączy się przez konkretny port ? Lub próbuje się połączyć??
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox
@Eeeeeeeaw Masz tu na temat porty http://support.xbox.com/pl-PL/xbox-360/networking/network-ports-used-xbox-live
Edit program port https://www.dobreprogramy.pl/PortScan,Program,Windows,66869.html
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox
Jakieś pomysły dlaczego tak się może dziać ? Przecież podłączając konsole do laptopa korzystam i tak z tego samego routera a mimo to wszystko działa
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »