Funbox 3 dzień i noc trzeszczy nie do wytrzymania

Poziom 18, Badacz Przestworzy
  • 497
  • 2918
  • 0

@Roobertnapisał(-a)

Tutaj jednak się dużo nie dowiem. Jeśli sam przez kilka dni tego nie wyjaśnię został tylko jeden sposób ale to zostawię dla siebie. 

Chyba nie sądzisz, że którykolwiek konsultant wykaże się większą empatią niż użytkownicy tego forum? 😉

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 15765
  • 65109
  • 838

@bluesmanniaki dodam: wiedzą....?

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9137
  • 37118
  • 313

@Roobertnapisał(-a)

Tutaj jednak się dużo nie dowiem. Jeśli sam przez kilka dni tego nie wyjaśnię został tylko jeden sposób ale to zostawię dla siebie. 

A czego byś się chciał dowiedzieć?

• 497
  • 2918
  • 0

@j131napisał(-a)

@Roobertnapisał(-a)

...

są problemy gdy jest podłączony i odłączony od prądu. 

...

Serio, urządzenie odłączone od prądu nie może wydawać żadnych dźwięków. Poszukaj innego źródła.

Po drugie: NIE wyłączaj rutera z prądu, nie powinno się tego robić nigdy. Prowokujesz sobie problemy z połączeniem na własne życzenie.

Niepotrzebnie wystraszyłeś człowieka, ja też wyłączam FB gdy wiem że dłużej nie będę go używał. Te kilkanaście watów to też na dłuższą metę są koszty. I nie zauważyłem żadnych z tych problemów. Aha, żeby była jasność, wyłączam wyłącznkiem na FB a nie wyciąganiem wtyczki 🙂 

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 2425
  • 10706
  • 94

Takie coś byłoby możliwe ale zaraz po odłączeniu zasilania Funboxa kiedy rozładowywały by się kondensatory. Całkiem możliwe że to inne urządzenie powoduje takie dźwięki. Odłącz Funboxa i wynieść go do innego pomieszczenia i sprawdź czy dalej słyszysz dźwięki o których wspominasz. I czy jeszcze ktoś słyszy te dźwięki oprócz Ciebie? - bo wiesz, tak analogicznie, bardzo często problemy z komputerami są między krzesłem a klawiaturą.

@bluesmanniakinapisał(-a)

Te kilkanaście watów to też na dłuższą metę są koszty. I nie zauważyłem żadnych z tych problemów. Aha, żeby była jasność, wyłączam wyłącznkiem na FB a nie wyciąganiem wtyczki 🙂 

Każde włączenie zasilania jest "szokiem" dla urządzenia. Tu nie ma żadnych kosztów w skali roku. Funboxy pobierają od kilku do kilkunastu wat Rozwiązano: Pobór prądu - Funbox 6 vs Funbox 3.0

• 497
  • 2918
  • 0

@toleknapisał(-a)

@bluesmanniakinapisał(-a)

Te kilkanaście watów to też na dłuższą metę są koszty. I nie zauważyłem żadnych z tych problemów. Aha, żeby była jasność, wyłączam wyłącznkiem na FB a nie wyciąganiem wtyczki 🙂 

Każde włączenie zasilania jest "szokiem" dla urządzenia. Tu nie ma żadnych kosztów w skali roku. Funboxy pobierają od kilku do kilkunastu wat Rozwiązano: Pobór prądu - Funbox 6 vs Funbox 3.0

Doprawdy? Zakładając pobór średni mocy na 10W to mamy 240W dziennie i około 87kW rocznie. To już jest co najmniej kilkadziesiąt złotych.. 

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3382
  • 14860
  • 82

Bieżące zużycie energii przez router 5G. Router cały czas pracuje pod obciążeniem.

Screenshot_20260206-164922.png

• 497
  • 2918
  • 0

@atlas_cudownapisał(-a)

Bieżące zużycie energii przez router 5G. Router cały czas pracuje pod obciążeniem.

Screenshot_20260206-164922.png

3.2W ciągnie? A te zużycie 46KWh to przez jaki czas?

Poziom 31, Pasjonat Galaktyczny
  • 3382
  • 14860
  • 82

Tym się nie sugeruj. Sam router działa na tym mierniku około pół roku ale wcześniej pracował na nim jakiś serwerek SMB. Nie resetowałem licznika i tak pokazuje.

• 497
  • 2918
  • 0

No OK. Ale mój FB średnio na pewno więcej pobiera... Niestety nie mam czym zmierzyć.