- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
@Ronnajpiej jakbyś miał możliwość przeciągnięcia LAN do 2 pomieszczenia. Jeżeli nie masz takiej możliwości to może warto rozważyć wspomniany przez @agat13 repeater.
Ogólnie nie ma problemu, aby połączyć router z routerem lub Access pointem . Po prostu je łączysz kablem LAN. Z repeaterem jest taka trudność, że on sam w sobie musi być w dobrym zasięgu głównego routera.
Edycja.. ; Czyli między pomieszczeniami jest jakiś korytarz? Jest w tym korytarzu jakieś gniazdko?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
@Ron nie jest źle. FB6 ma pozycję pionową, co zapewnia lepszą propagację na jednym poziomie. Na końcu korytarza, lub na ścianie przy urządzeniach na wprost FB stawiasz SWB i według mnie będzie ok
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
@Ron Rysunek pokazuje, że to nie żadna ściana (jak myślałem) tylko długi korytarz powoduje słaby sygnał w drugim pokoju. Dużo z FB3 już nie zdziałasz bez dodatkowego sprzętu. Posłuchaj kolegów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
Dzieki za chęci koledzy. Ogólnie jestem wkurzony. Nie wiem czy chce mi się bawić w dodatkowe urządzenia w małym mieszkanku.
Pomyśle... ale chyba nad zmianami.
🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
Cześć @Ron
Jaki smartfon/telefon posiadasz? Bo jeśli posiadasz smartfon z firmy Apple i twoje połączenie Wi-Fi jest często zrywane, to znalazłem na stronie Orange że Orange zaleca zmienić tryb szyfrowania na WPA2-PSK/AES, w tym celu:
- Zaloguj się do panelu zarządzania FunBox 3.0 pod adresem 192.168.1.1
- Kliknij na "Opcje" i wybierz "Moje Wi-Fi"
- Przejdź do sekcji "zaawansowane ustawienia Wi-Fi"
- Zmień wartość pola rodzaj zabezpieczeń na WPA2-PSK/AES
- Potwierdź zmianę klikając "zatwierdź"
Jesli nie posiadasz takiego urzadzenie to czy próbowałeś zresetować Funboxa do ustawień fabrycznych?
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
@Pablo5 Honor 200, iP13 chodzi lepiej. Ale Motorolka stara też słabo. Ja nie chce zastanawiać się nad głębokimi zmianami.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
@Ron a próbowałeś może w ustawieniach Funboxa 3 z kanału nr 1 Auto zmienić na Ręczny na kanał nr 11 lub 6
Był kiedyś taki problem na forum NO ORANGE ŚWIATŁOWÓD FUNBOX 3.0 zrywa połączenie WI-FI
Pomogło takie ustawienie i wifi na smartfonie nie zrywa 🙂
Spróbuj jeszcze to zrobić moze się uda rozwiazać Twój problem 🙂
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
@Ronnapisał(-a)47m2. Sorki za rysunek 😂
Kropki to urządzenia.
Najprościej byłoby przestawić FB3 do pokoju z urządzeniami, wymieniając kabelek światłowodowy na dłuższy. Chyba że w pokoju z FB3 też są jakieś urządzenia. Generalnie WiFi w tym modelu ma taki sobie zasięg. Jeśli nie ma zbyt wielu konkurujących sieci, to jeszcze jakoś sobie radzi, ale generalnie trzeba je albo zastąpić (inny AP podłaczony przez eth, nawet w tym samym miejscu, WiFI FB3 wyłączone), albo uzupełnić (kabelek eternetowy do drugiego pokoju i tam SWB (lub inny AP, ale lepiej SWB). Rozwiązanie z wzmacniaczem SWB bez kablowej przedłużki też można brać pod uwagę, ale to już takie sobie rozwiązanie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś