- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
A powiedz jeszcze co to za urządzenia masz w tym drugim pokoju że tak ci zależy na wifi, bo ja mam lepszy pomysł:
- Kupujesz 2 Powerline'y, jeden podpinasz tam gdzie masz ten złom FB-3 a drugi w drugim pokoju
- Kupujesz drugi router - niech będzie i prosty TP-Link https://www.ceneo.pl/147821777 podłączasz go do P-L w drugim pokoju i on będzie pełnił funkcję wifi uzupełniającego zamiast repeatera
- Można by spróbować połączyć FB-3 i TP-linka w mesh ale jak FB3 co chwilę zrywa (czemu mnie to nie dziwi) to będzie głupiego robota
- Nawet jeśli TP-Link podłączony przez powerline nie wyciągnie pełnej prędkości to w tej sytuacji bardziej liczy się stabilność niż szybkość.
- Problemy z FB (nieważne jaki model) to jak walka z wiatrakami dlatego najlepiej jakbyś zakombinował żeby od Orange dostać tylko prosty ONT i kupił jeszcze jednego Tp-linka jako główny router, wtedy spinasz obydwa TP-Linki w mesh i powinno być git.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
@Ronnapisał(-a)@Arti_Kn_Pl @To faktycznie dobrze, że mnie uświadomiłeś. Na 600 pokazuje FB7 🤔
@Ron , ja do FTTH 600 Mbs mam FB6 z ONT i nie narzekam. Do tej prędkości to podstawowy model, chociaż w zawziętej dyskusji przed umową, próbowano mi wcisnąć FB3. @agat13 polecał Ci FB6 i ja też😊
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
@Ron otoczenie sieciowe sprawdzałeś? Jak wygląda to na Wifianalyzerze?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
Ogólnie poprawiłem troszke FB3. Jest lepiej. Dziś żona pracowała na WiFi i ani razu nie miała przerwy. Chyba będzie dobrze.
Jeszcze pare cm obok stoi router konkurencji...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
@RonPowiem tak. Są momenty, że mam obok siebie kilka działających routerów. Nigdy nie zaobserwowałem jakiś specjalnych dropów wi-fi.
Kiedyś miałem słuchawki BT, które zagłuszały totalnie wi-fi na 2.4, w całej okolicy 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
Nie ma to znaczenia. 2.4 to zupełnie inne pasmo i nie wpływa na 5ghz. Tylko tyle, że możesz mieć problem z urządzeniami IoT. Większość urządzeń tego typu wymaga 2.4.
Ale oczywiście 5Ghz jest absolutnie wskazane....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Funbox 3.0 przerywa WiFi
@Ron jeśli sieci połączone, to nawet nie wiadomo na czym się jedzie bez przyjrzenia się...ja czasem na 2,4 mam mniej problemów niż na 5 ( niby szybciej, a krócej)
- « Poprzedni
- Następny »