- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziwne rzeczy ze statycznym adresem IP
Włączyłem statyczny adres IP na moim routerze dla mojego komputera Potrzebowałem tego do uruchomienia serwera Ale zacząłem mieć problemy z włączonym statycznym adresem IP Gdy statyczny adres IP jest włączony, wszystkie programy działają dobrze, ale nie działa Połączenie kablowe Tylko Wi-Fi Kiedy wyłączam statyczny adres IP, moja przeglądarka Discord przestaje działać Ale połączenie kablowe działa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć @ivansam
Próbowałeś może wykonać w systemie Windows diagnostykę/narzędzie do rozwiązywanie problemów z siecią. Może diagnostyka coś podpowie. Wchodzisz w ustawienia a następnie wybierasz Sieć i Internet i później klikasz w Narzędzie do rozwiązywanie problemów z siecią.
Pozdrawiam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie, to nie pomaga
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spróbowałeś zresetować router i kartę sieciową. Podepnij modem do komputera kablem. Wpisz statyczny adres IP. @ivansam jaki posiadasz router?
Może coś to pomoże 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ivansam jaki adres statyczny wpisujesz? Jaki masz adres dynamiczny oraz adres IP bramy? Jki masz zakres adresów IP dynamicznych ustawionych na routerze?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Potrzebuję statycznego adresu IP dla serwera Nie piszę tam żadnego konkretnego ip
nie wiem, gdzie znaleźć zakres
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@ivansam wkarte sieciową wpisz adres karty kompa 192.168.1.100, adres bramy 192.168.1.1. maska 255.255.255.0
Ewentualnie DNS 192.168.1.1 lub 194.294.159.1
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
nie działa, nawet sieć nie wykrywa
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Po pierwsze zdecyduj się czy chcesz mieć ten adres na połączeniu kablowym czy na WiFi. Po drugie zdecyduj się którego połączenia chcesz używać, nie używaj obu na raz: albo kabel albo WiFi. Przynajmniej dopóki tego nie ogarniesz, steruj połączeniami ręcznie.
Po trzecie i najważniejsze pokaż zrzut tej strony konfiguracyjnej FB6 na której to ustawiasz, bo w tej chwil rozmawiamy ze sobą jak ślepy o kolorach. Żeby poprawnie doradzić muszę zobaczyć konfigurację.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś