- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy Mercusys MR70X zadziała na światłowodzie Orange?
@j131 podepnę się na chwilę pod temat bo mam pytanie. Miałem sb kupić mikrotika ale póki co trafił mi się taniej Mercusys MR70X ogólnie testuje sobie go póki co, podobno ogarnia spory zasięg zobaczymy. Tymczasem przeglądając ustawienia. Znalazłem że obsługuje pppoe, i też widzę iptv/vlan . Póki co działa mi za Funbox'em w ustawieniu dynamiczne ip i w i tamtej zakladce jako bridge. Aktualnie muszę poczekać aż internet nie będzie używany przez dłuższą chwilę. Ale w zakładce iptv/vlan do wyboru mam kilka profili ale jakiś zagranicznych sieci,w tym jakiś deutche telekom. Ale polskich sieci brak. Wybierając inne można samemu wpisać oczywiście wybrałem sb już vlan 35 prorytet0 musialem tez vlan voip wpisać i vlan iptv, do iptv wpisałem .przy voip wpisałem byle co. Pytanie brzmi czy serio zadziała na nim światłowód? ciekaw jestem. Oczywiście mam zewnętrzny ONT jak może pamiętasz z moich wpisów
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No dobra moderator wydzielił to mogę dodać jeszcze screeny dla ułatwienia tematu. A i dodam mam sam net zero telewizji czy voipa.Ps. jakoś dziwnie chyba mi wkleiły się zdjęcia chciałem dać jako załącznik a wyszło jak wyszło
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bez TV pewnie zadziała.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeżeli nie masz najnowszej wersji softu to możesz wgrać najnowszy - może pojawi się profil dla polskich sieci. A przynajmniej będziesz miał poprawki względem starszych wersji.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
jak tylko odpaliłem to wyskoczyło, że jakaś aktualizacja jest więc zainstalowałem. Nw czy najnowsza ale chyba tak. A i czy ktoś wie czy da się mu ustawić wyższy kanał niż 48?? ps. dziś zauważyłem, że i na funboxie mam aktualnie 48 kanał dawniej przed zmianą firmware bodajże miałem 100 kanał ustawiony a aktualnie też max to 48 kanał.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Emill1napisał(-a)Miałem sb kupić mikrotika ale póki co trafił mi się taniej Mercusys MR70X
@Emil1, ale przecież Ty jesteś informatykiem i sieciowcem, tak przynajmniej deklarowałeś i tu, i tam ... . To dlaczego, zamiast postawić sobie profesjonalnie router na gołym OS, w którym zrobisz wszystko, przepalasz budżet na zabawki?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pirenejspox wzajemnie. Nie . Drugi link: znaczy forum znam , temat o triple play wielokrotnie wspominałem na forum orange ale nigdy tam konta nie zakładałem. Czytać to nie raz czytam, bo chętnie czegoś nowego się dowiaduję, i śledzę postępy w tym temacie, ale konta nigdy tam nie zakładałem, jakoś potrzeby nie czuję.To zbieżność imion. Natomiast 1 link dotyczy forum Orange i jest mój to się zgadza. Wiesz Informatyk to pojęcie ogólne, a sieciowiec to już będzie specyfikacja, więc tak naprawdę się to nie wyklucza, nie mniej nigdzie nie mówię że jestem Alfą i Omegą i wszystko umiem, z radiówką miałem styczność bardziej, z światłowodem nigdy nic nei robiłem. A co do drugiej strony to ten koleś ...... kompletne głupoty, więc jak mnie pomyliłeś to się nie dziwię,że i tu pojechałeś po mnie