Nie można wyświetlić tego widżeta.

Axesstel mv 600 series zmiana ustawień

ROZWIĄZANE

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 0
  • 0

Dzień dobry.
Jesteś posiadaczem routera axesstel mv 600 series.
Otrzymałem ostatnio pismo od Orange, że tracą oni prawo do częstotliwości 450 MHz.
Jestem klientem który właśnie korzysta z tego pasma, jednym słowem nie mam obecnie internetu.
Mam pytanie, Czy orientujecie się jak ustawić obiór innych czestotliwości na tym routerze?
Z góry dziękuje i pozdrawiam

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32767
  • 38718
  • 1388

Z tej serii w ofercie Orange były dwa modele 610 i 650. Ten drugi obsługuje dwa pasma.

Najprościej to sprawdzić i przełączyć się w razie potrzeby przełącznikiem od spodu routera. Powinny być zakładki HSPA/AUTO/EVDO (nie pamiętam dokładnie). Wystarczy przełączyć się na HSPA. (trzeba zwykle użyć igly lub szpilki, nie polecam zapałki bo często się łamie i zostaje)
Choć router jeśli jesteś w zasięgu 3G powinien sam wykryć o ile nie jest ustawiony tylko na CDMA.

Rysunek (na nim na dole po lewej):

3866819200_1410282929

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

4 ODPOW. 4

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32767
  • 38718
  • 1388

Z tej serii w ofercie Orange były dwa modele 610 i 650. Ten drugi obsługuje dwa pasma.

Najprościej to sprawdzić i przełączyć się w razie potrzeby przełącznikiem od spodu routera. Powinny być zakładki HSPA/AUTO/EVDO (nie pamiętam dokładnie). Wystarczy przełączyć się na HSPA. (trzeba zwykle użyć igly lub szpilki, nie polecam zapałki bo często się łamie i zostaje)
Choć router jeśli jesteś w zasięgu 3G powinien sam wykryć o ile nie jest ustawiony tylko na CDMA.

Rysunek (na nim na dole po lewej):

3866819200_1410282929

Pracuję w Orange
  • 358
  • 503
  • 25

To niestety jest router obsługujący jedynie technologię CDMA, w zwiazku z tym od wczoraj w sieci Orange zupełnie nieużyteczny. Potrzebujesz czegoś innego, sprawdź najlepiej czy w Twojej okolicy działa LTE 800, wtedy poszukać możesz innego urządzenia.

Edit: faktycznie najpierw sprawdź model jak w poście wyżej, na śmierć zapomniałem o 650 🙂

Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
  • 2
  • 0
  • 0

Dziękuję za odpowiedź
pozdrawiam

Zespół Nasz Orange
  • 2984
  • 12550
  • 151

Norbert1 napisał:

Dziękuję za odpowiedź

Cześć @Norbert1 Emotikon: Szczęśliwy

Zachęcam Cię do oznaczenia wpisu przez │→ Zaakceptuj jako rozwiązanie│, który Twoim zdaniem okazał się najbardziej przydatny. Dzięki temu innym łatwiej będzie go odnaleźć Bardzo szczęśliwy kot