- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzień dobry.
Jesteś posiadaczem routera axesstel mv 600 series.
Otrzymałem ostatnio pismo od Orange, że tracą oni prawo do częstotliwości 450 MHz.
Jestem klientem który właśnie korzysta z tego pasma, jednym słowem nie mam obecnie internetu.
Mam pytanie, Czy orientujecie się jak ustawić obiór innych czestotliwości na tym routerze?
Z góry dziękuje i pozdrawiam
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tej serii w ofercie Orange były dwa modele 610 i 650. Ten drugi obsługuje dwa pasma.
Najprościej to sprawdzić i przełączyć się w razie potrzeby przełącznikiem od spodu routera. Powinny być zakładki HSPA/AUTO/EVDO (nie pamiętam dokładnie). Wystarczy przełączyć się na HSPA. (trzeba zwykle użyć igly lub szpilki, nie polecam zapałki bo często się łamie i zostaje)
Choć router jeśli jesteś w zasięgu 3G powinien sam wykryć o ile nie jest ustawiony tylko na CDMA.
Rysunek (na nim na dole po lewej):
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z tej serii w ofercie Orange były dwa modele 610 i 650. Ten drugi obsługuje dwa pasma.
Najprościej to sprawdzić i przełączyć się w razie potrzeby przełącznikiem od spodu routera. Powinny być zakładki HSPA/AUTO/EVDO (nie pamiętam dokładnie). Wystarczy przełączyć się na HSPA. (trzeba zwykle użyć igly lub szpilki, nie polecam zapałki bo często się łamie i zostaje)
Choć router jeśli jesteś w zasięgu 3G powinien sam wykryć o ile nie jest ustawiony tylko na CDMA.
Rysunek (na nim na dole po lewej):
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Axesstel mv 600 series zmiana ustawień
To niestety jest router obsługujący jedynie technologię CDMA, w zwiazku z tym od wczoraj w sieci Orange zupełnie nieużyteczny. Potrzebujesz czegoś innego, sprawdź najlepiej czy w Twojej okolicy działa LTE 800, wtedy poszukać możesz innego urządzenia.
Edit: faktycznie najpierw sprawdź model jak w poście wyżej, na śmierć zapomniałem o 650 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziękuję za odpowiedź
pozdrawiam
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Norbert1 napisał:
Dziękuję za odpowiedź
Cześć @Norbert1
Zachęcam Cię do oznaczenia wpisu przez │→ Zaakceptuj jako rozwiązanie│, który Twoim zdaniem okazał się najbardziej przydatny. Dzięki temu innym łatwiej będzie go odnaleźć