Nie można wyświetlić tego widżeta.

Aneks do wynajmu sprzętu którego nie wynajmuje

ROZWIĄZANE

Poziom 21, Odkrywca Przestworzy
  • 585
  • 2473
  • 5

Hej

Dopiero dziś w gąszczu spamu odkopałem mail  od. orange dotyczący aneksu do wynajmu sprzętu którego nie wynajmuje zrzut ekranu z maila w załączniku 

Mail został wysłany z adresu aneks.potwierdzenia@orange.com 

Co o tym myślicie?

aneks orange.png
1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 34, Ekspert Galaktyczny
  • 2716
  • 11203
  • 110

Cześć @_Artek_ 

Jeśli chodzi o ten e-mail to jest on prawdziwy. Orange wysyła go do wszystkim klientów Orange informując o obniżeniu kar za brak zwrotu urządzeń 

Była o tym informacja w tym linku https://gsmonline.pl/artykuly/orange-obniza-kary-za-brak-zwrotu-urzadzen

Pozdrawiam 🙂

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

11 ODPOW. 11

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14267
  • 58658
  • 711

@_Artek_  adres wydaje się prawidłowy, pismo również...autentyczne 

Pyta ile, czy kiedykolwiek coś takiego wypobzyczales? 

Jeśli nie, poproś na infolinii o datę wypożyczenia ( może coś skojarzysz) i o weryfikację w systemie magazynowym 

Jeśli nie odpowiedzą rozsądnie, to niestety pozostaje pismo do Skierniewic z opisem sprawy. Skoro pożyczyłeś, musi gdzieś być dokument z Twoim podpisem...czy to osobny, czy przy umowie 

• 585
  • 2473
  • 5

Mam 64 metry kwadratowe i funbox 6 za 0zł miesięcznie  wzmacniacz wifi nie jest mi potrzebny do tego od roku jestem na umowie na czas nieokreślony.    

• 14267
  • 58658
  • 711

@_Artek_  braku potrzeby użycia FB nie neguję. Skoro jednak przysłali pismo z obciążeniem, warto wyjaśnić kiedy wypozyczyleś według systemów i kto podpisywał protokół odbioru sprzętu. 

Przecież o to właśnie chodzi. 

Może być bubel w systemie ewidencji i wcale nie chodzi o Ciebie 

W piśmie poza tym nie ma SN sprzętu, a więc podejrzane ...

• 585
  • 2473
  • 5

Już wszystko wyjaśniłem, mail jest wysyłany automatycznie do wszystkich klientów internetu stacjonarnego......jeśli nie posiadam użądzeń wymienionych w mailu to mail mnie nie dotyczy:) może komuś na forum się przyda 🙂

• 14267
  • 58658
  • 711

@_Artek_  czyli to informacja do wszystkich z apelem o przyznanie się kto ma, a nie płaci, lub weryfikacja bazy danych urządzeń...sprytne, ale chyba mało skuteczne 

Można nie odczytać maila, nie wiedzieć ( lub nie chcieć wiedzieć) co ma się w domu i na końcu.....przecież można chyba odszukać po znaczniku sprzętu aktywne urządzenia ( bo te nieaktywne i tak się pogubiły, lub klienci o nich zapomnieli)

• 585
  • 2473
  • 5

Miesiąc temu ten mail wpadł mi do spamu..... gdyby nie to że czyściłem pocztę nawet bym go nie zauważył....... także mało skuteczny sposób na informowanie klienta o takich rzeczach.  

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2122
  • 6020
  • 199

@_Artek_napisał(-a)

Już wszystko wyjaśniłem, mail jest wysyłany automatycznie do wszystkich klientów internetu stacjonarnego......jeśli nie posiadam użądzeń wymienionych w mailu to mail mnie nie dotyczy:) może komuś na forum się przyda 🙂

@_Artek_ 

Mail jak najbardziej Cię obowiązuje ponieważ masz FB6 - otwórz załącznik. To co pokazałeś na screenie to tylko przykład, co jest tam napisane "obrazuje to podany przykład", a chodzi o to, że zmniejszają się kary za brak zwrotu sprzętu dzierżawionego. Kto nie potwierdzi to w przypadku braku zwrotu po zakończonej umowie lub po wymianie, zapłaci karę wyższą na starych warunkach.

• 585
  • 2473
  • 5

Faktycznie, tyle że nie mogę go potwierdzić bo jeśli klikam potwierdź to przekierowuje mnie na napisanie nowego maila do orange.......

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 2122
  • 6020
  • 199

@_Artek_napisał(-a)

Faktycznie, tyle że nie mogę go potwierdzić bo jeśli klikam potwierdź to przekierowuje mnie na napisanie nowego maila do orange.......

No i masz go wysłać, tak ma być.