- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czy adres e-mail no-reply@orange.com
Należy do sieci Orange?
Pytam dlatego że dostalem maila w którym mam potwierdzić konto do wysyłania dokumentów elektronicznych,faktur itp
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No to po kolei :
- no.reply.info.Orange@orange.com → e-maile systemowe związane z obsługiwaną sprawą, np. potwierdzenie przyjęcia reklamacji
- no-reply@orange.com [widać: Płatności Orange] → e-maile systemowe o płatnościach za usługi stacjonarne (przed i po terminie)
- noreply@orange.pl → e-maile systemowe o płatnościach za usługi mobilne (przed i po terminie)
- rejestracja@orange.com → e-maile systemowe związane z rejestracją konta na starym Mój Orange (czyli wtedy, gdy przy rejestracji podaje się nr usługi)
e-mailami systemowymi z adresu e-faktura@pl.orange.com przychodzą faktury 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ostrzeżenie przed fałszywą reklamą.
A jaka jest różnica między adresemi e-mail
no.reply.info.Orange@orange.com
no-reply@orange.com
noreply@orange.pl
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ja bym taki szybki nie był. Może sprawdź najpierw dokładnie całe nagłówki wiadomości - z jakiego adresu NAPRAWDĘ wysłano maila.
Wszystkie maile orange, z których kiedykolwiek coś dostawałem, mają po @ albo orange.pl albo pl.orange.com
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gdybym nie miał jakis dziwnych mysli w tym kontekście,to nie pisalbym tutaj
Dla mnie też jest dziwne to ze adres e-mail konczy sie @com zamiast @Pl
Sprawdzilem nagłówki i wrzuce tutaj fragment
Authentication-Results: spf=pass (sender IP is 212.160.172.10) smtp.mailfrom=orange.com; outlook.com; dkim=none (message not signed) header.d=none;outlook.com; dmarc=bestguesspass action=none header.from=orange.com; Received-SPF: Pass (protection.outlook.com: domain of orange.com designates 212.160.172.10 as permitted sender) receiver=protection.outlook.com; client-ip=212.160.172.10; helo=mailin.tpsa.pl; Received: from mailin.tpsa.pl
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
rejestracja@orange.com
A to adres e mail z którego dostalem odnośnie rejestracji
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No to po kolei :
- no.reply.info.Orange@orange.com → e-maile systemowe związane z obsługiwaną sprawą, np. potwierdzenie przyjęcia reklamacji
- no-reply@orange.com [widać: Płatności Orange] → e-maile systemowe o płatnościach za usługi stacjonarne (przed i po terminie)
- noreply@orange.pl → e-maile systemowe o płatnościach za usługi mobilne (przed i po terminie)
- rejestracja@orange.com → e-maile systemowe związane z rejestracją konta na starym Mój Orange (czyli wtedy, gdy przy rejestracji podaje się nr usługi)
e-mailami systemowymi z adresu e-faktura@pl.orange.com przychodzą faktury 🙂