- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
Chciałem zgłosić problem ze stroną WWW Orange podczas zamawiania abonamentu komórkowego.
Piszecie o bezpiecznym kupowaniu dzięki certyfikatowi SSL, natomiast strona, która wyświetla się po wybraniu planu abonamentowego i kliknięciu np. "Wybierz bez telefonu" nie jest w żaden sposób zabezpieczona (patrz Obrazek).
Mało tego: w kodzie strony jest zaszyty odnośnik do javascriptu, który powoduje uruchomienie się nowej zakładki otwierającej stronę findbetterresults.com, którą niektóre programy antywirusowe identyfikują jako wirus / adware. Na różnych komputerach, również na linuksie jest ten odnośnik w kodzie strony więc nie ma tu mowy o zainfekowaniu komputera.
Czy któryś z Panów odpowiedzialnych za stronę WWW mógłby się ustosunkować do tego dlaczego tak to wygląda? Co to jest za skrypt zaszyty w źródle strony? Czy to jakieś narzędzie analityczne do analizowania danych klientów czy może faktycznie jakaś infekcja strony www?
Jeśli wątek trafił nie w to miejsce co trzeba, prośba o przeniesienie do odpowiedniego.
Pozdrawiam, wroj.
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wroj Z opóźnieniem, ale podobno lepiej późno niż wcale.
Strona zamawiania się zmieniła i jest już szyfrowana od pierwszego kroku.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange.pl - problem ze stroną WWW podczas zamawiania usługi
@wrojA z jakiej przeglądarki korzystasz ?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Sprawa wyszła w Firefoksie, chociaż problem dotyczy też Chrome i IE.
Mam też komputer z zainstalowanym Debianem i pod Firefoksem kod źródłowy strony jest identyczny i zachowanie podobne.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wczoraj zgłaszałem ten problem kilkukrotnie na chacie z konsultantem i wygląda na to, że osoby odpowiedzialne za stronę zajęły się sprawą bo odwołanie do podejrzanego skryptu zniknęło. Kod źródłowy strony z wczoraj mam w razie czego zapisany.
Pozostaje jeszcze kwestia dlaczego strona nie jest zabezpieczona certyfikatem SSL, chociaż moim zdaniem powinna być.
wroj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wrojJa sprawdziłem i mam tak samo jak podałeś wyżej.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wroj napisał:
Wczoraj zgłaszałem ten problem kilkukrotnie na chacie z konsultantem i wygląda na to, że osoby odpowiedzialne za stronę zajęły się sprawą bo odwołanie do podejrzanego skryptu zniknęło. Kod źródłowy strony z wczoraj mam w razie czego zapisany.
Pozostaje jeszcze kwestia dlaczego strona nie jest zabezpieczona certyfikatem SSL, chociaż moim zdaniem powinna być.
Bardzo dobrze @wroj, że o tym napisałeś... My ze swej strony postaramy się dowiedzieć, co jest z tym SSL-em .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@WiktorTak samo jest przy zamawianiu Internetu stacjonarnego nie zależnie od przeglądarki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki.
Dowiedzcie się też jeszcze czy administratorzy strony potwierdzają problem z podejrzanym skryptem na stronie. W razie czego dysponuję kodem źródłowym strony z wczoraj.
wroj
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
wroj napisał(-a):Dzięki.
Dowiedzcie się też jeszcze czy administratorzy strony potwierdzają problem z podejrzanym skryptem na stronie. W razie czego dysponuję kodem źródłowym strony z wczoraj.
wroj
@wroj, a czy do tego momentu wszystko masz ok?
CHROME u mnie.
- « Poprzedni
- Następny »