- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kwota do zapłaty w Mój Orange, bez faktury, bez żadnego wyjaśnienia.
Ah, to by było zbyt proste, niestety oba pudła 🙂
Może jakieś inne strzały? Panie i panowie, ktoś strzeli inaczej?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@the_woocash Ja w takiej sytuacji zrobiłbym nadpłatę aby, przypadkiem, system nie zablokował mi dostępu do usług. Potem niech się bawią w korekty. Kiedyś miałem sytuację, że nie z mojej winy zostały automatycznie zablokowane dwa numery komórkowe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Odpowiedzi konkursowe to:
1. jaką kwotę spośród tych które mam do zapłaty Orange już pobrał z konta?
Pobrali 27,48 - czyli tylko tę spośród wszystkich wymienionych kwot którą umorzyli. A zatem ze wszystkich kwot do wyboru, pobrali akurat tę jedną, której nie powinni.
2. jaką kwotę mogę zapłacić przez MO na telefonie, naciskając przycisk "Zapłać 149,15"?
Oczywiście odpowiedź to 62,29 + 2,49 prowizji - kwota inna niż na przycisku, kwota inna niż suma należnych, biorąc pod uwagę pkt 1.
PS.
Dziś jest kolejny dzień i kolejne kwiatki.
Nagle w FV pojawiła się korekta na -39,14 bez żadnego opisu czy możliwości sprawdzenia o co chodzi.
Kwoty 27,48 zł 14,99 zł i 19,82 zniknęły z listy faktur bez śladu, pomimo tego że jedna została pobrana choć nie powinna była być pobrana, a dwie pobrane nie zostały.
Faktura styczniowa w rozmowie z Panią Martą miała być dodatkowo pomniejszona o 34,15 zł. Nie została.
Pani Marta obiecała pobranie 62,29 w ciągu 5 dni. To też się nie stało.
Pani Marta obiecała przedzwonić we wtorek celem upewnienia się że wszystko co zapowiedziała - stanie się. Domyślacie się, czy zadzwoniła, prawda? 🙂
Aha, w rozmowie przepraszają i obiecują że nie zablokują usług - potwierdzone z 3 konsultantami.
Najzabawniejsze że miła Pani Marta dopisała w odpowiedzi na moją prośbę o rekompensatę - "Przykro nam, ale nie mamy podstawy do przyznania dodatkowej rekompensaty w wysokości 100 zł."
Internet i telefon działa, więc nie macie, zaiste.
Motto obsługi
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dzięki, napiszę. Myślałem że już ogarnięte tyle miesięcy po zmianie umowy, ale nie... No gdzieżby 🙂
Od kilku dni czekałem co się stanie 20.01 gdy przypadała data wykonania polecenia zapłaty na 86,86 zł jakie mam efektywnie do zapłacenia w tym miesiącu (faktura 153,48, korekta -39,14 i korekta -27,48).
Dziś polecenie zapłaty pobrało..... werbelki.... 149,15.
Czemu? Nie wiadomo. Ale uśmiech na twarzy klienta zadowolonego z udzielenia nieoprocentowanego kredytu i pamiętającego odpowiedź z reklamacji, że "nie ma podstaw do rekompensaty" zapewne wart jest tej kwoty 🙂
Panie Wojtku, jeśli Pan tu dotarł i jeszcze to czyta - pozdrawiam!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Już myślałem że to koniec, ale nie. Z każdym miesiącem mniej spektakularnie, ale nadal Orange nie umie liczyć.
Jaka jest zniżka za zgodę marketingową? Podobno 4,99. Pomyłka 4,34. Od dwóch miesięcy.
Podobnie rabat za e-fakturę to 4,34. Kto by się tam o grosze kłócił, klient bogaty, klient zapłaci.
Co na to infolinia? Wszystko jest dobrze liczone, pewnie ktoś źle Panu rabat podpiął. Także tak, mam ujemny rabat źle podpięty, którego odpiąć się nie da 🙂
A i jest ciekawostka! 35,49 netto, to po doliczeniu 23% VAT 43,65 (wg kalkulatora).
No i wg. Orange też. Ale ale! Ale tylko w jednym miesiącu 🙂
W innym miesiącu, ta sama kwota netto to już 43,66 brutto. Czemu? Bo tak.
Ja wiem że grosz. Ale jednak matematyka dziwna. A może to nie pomyłka? W końcu przy ponad 10 mln klientów, ten grosik to 100000 zł miesięcznie, jak to infolinia podsumowała: "bo tak system zaokrąglił, pan to o ten grosz dzwoni naprawdę?"
Reklamacja w drodze, pozdrowienia dla Pana Wojtka, do przeczytania za miesiąc 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@the_woocashnapisał(-a)...
infolinia podsumowała: "bo tak system zaokrąglił, pan to o ten grosz dzwoni naprawdę?"
...
SYSTEM nie podlega krytyce. SYSTEM jest nieomylny. Przypomina mi to trochę maszynę Trurla:
https://solaris.lem.pl/ksiazki/beletrystyka/cyberiada/227-maszyna-trurla
Czasem spieranie się z takim o pryncypia bywa ryzykowne...
- « Poprzedni
- Następny »