Nie można wyświetlić tego widżeta.

Kwota do zapłaty w Mój Orange, bez faktury, bez żadnego wyjaśnienia.

Poziom 37, Nawigator Galaktyczny
  • 6564
  • 26875
  • 217

@the_woocashnapisał(-a)

...
W temacie: na razie nie ma treści faktury, nie ma czasu za jaki jest wystawiona, jest kwota do zapłaty, która zmienia się z godziny na godzinę.

Nie ma faktury, nie ma tematu. Na Twoim miejscu nawet bym tam nie zaglądał. Obowiązuje cię TYLKO oficjalna faktura.

Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
  • 140
  • 485
  • 3

Epopei ciąg dalszy.

Loguję się i widzę w z wykrzyknikiem, że coś tu zalega. Ergo, że nie zapłaciłem czegoś na czas. Czyli że nie wywiązuję się z umowy. Bardzo nie lubię się nie wywiązywać z umów. Ale zaraz, mam polecenie zapłaty właśnie po to by wywiązywać się zawsze. Sprawdźmy to.

Zrzut ekranu 2024-12-8 o 22.41.37.png

Zaglądam głębiej i co widzę? Przypomnę, że moją jedyną winą było przyspieszenie w listopadzie światłowodu i dodanie do tego jednego abonentu telefonicznego, aka przejście na Love Mini.

Widzę więc, siedem faktur, pięć z listopada, dwie zapłacone ale trzy niezapłacone, dwie z grudnia w tym jedna korygująca, której ponoć nie da się wystawić, brak korekty opłat które miały być skorygowane w grudniu.

No ciekawie, ciekawie. A czemu mam zaległość?

Yyyyy zapłacone faktury to ta z terminem płatności na 20 listopada, ta z terminem na 10 grudnia (ale czemu już jest opłacona??) i faktura korygująca...

Niezapłacone są cztery faktury z terminem na 20 grudnia...

Nie jestem bardzo zły w cyferki, daty i kwoty, ale nie rozumiem ani tych terminów, ani krzyczenia na mnie że zalegam z płatnościami, ani tych kwot, nawet po wejściu w ich szczegóły.

Z przyjemnością przeanalizuję je głębiej i wrócę z wyjaśnieniem co tu się odjaniepawliło, do przeczytania!

Wisienką na torcie jest to że mam przyciski do opłacenia listopadowych nieopłaconych faktur i mogę je faktycznie opłacić każdą z osobna, ale nie mogę ich obejrzeć - nie ma linku do PDF z fakturą, choć są numery wszystkich faktur.

PS. Orange, jeśli to czytacie, to wiecie że często pytam Was co palicie. Teraz to ja już chcę to kupić! 

the_woocash_0-1733694703868.png

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14394
  • 59119
  • 721

@the_woocash  wydaje mi się, że powodem jest zmiana usług w trakcie miesiąca rozliczeniowego, błędy we wprowadzaniu zamówienia i korekty, które się rozliczają w następnej fakturze. Czyli się robi totalny bałagan 😁

• 140
  • 485
  • 3

Oczywiście, że to z powodu zmiany 🙂

Z ciekawostek - umowa podpisana 14.11, technik uruchomił światłowód 30.11 Od kiedy Orange pobiera opłatę za Modem? Tak, od 14.11 🙂

14.11 Orange powinien udostępnić kod pozwalający na uruchomienie Netflixa, kiedy to zrobił? 30.11 po moim telefonie. Od kiedy pobiera opłatę? Od 30.11 🙂

14.11 Orange powinien udostępnić telewizję online. Kiedy to zrobił? 30.11 po moim telefonie. Od kiedy pobiera opłatę? Od 14.11 🙂

Orange na jedną z reklamacji odpisał "Pomniejszyliśmy fakturę o 24,29 zł".

O ile pomniejszył fakturę z tego tytułu? O 20,14 🙂

Za Netflixa w nowym okresie rozliczeniowym 06.12-05.01 powinienem dopłacać 34 zł.

Jaki okres jest na fakturze? 06.12-25.12

Czemu? Nikt nie wie.

A jaka jest cena?

-22,56 (tak, z minusem)

Pani Patrycja z którą rano rozmawiałem była w szoku i obiecała wyjaśnić sprawę z przełożonym i oddzwonić w ciągu godziny. Nie jestem w szoku, że nie oddzwoniła.

Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 14394
  • 59119
  • 721

@the_woocash  zapytam z ciekawości, jakie masz pakiety dodatkowe TV prócz Netflixa?

• 140
  • 485
  • 3

w Love mini jest takie dziwne rozliczenie (chyba żeby Orange oszczędził na VAT, bo za TV jest 8% a nie 23% jak na internet i tv), że chcąc nie chcąc dostajesz "Love Mini - Telewizja mobilna - pakiet Podstawowy". I to jest normalnie oddzielna pozycja na fakturze.