Skuteczny, jak najbardziej.
Dawno już nie byłem taki wk....y na Orange!
Gdybyś zamiast: "nie" napisał/powiedział jeszcze ze dwa razy połącz mnie z konsultantem to by to zrobił wyraźnie napisałem że jedyną komendę jaka trzema mu pozadawać to: połącz mnie z konsultantem. NIC innego.
@Czullo Admini wywalili (a nie wiem dlaczego), ale to nie szkodzi, wrzucę jeszcze raz:
Data zakończenia: 23 października 2020, godzina 14:12:08
Nowy doradca
Max: Dzień dobry. Jestem Max :wave:
Jak mogę Ci pomóc?
Klient: Proszę o połączenie z konsultantem
Proszę o połączenie z konsultantem
Max: Rozumiem, że chcesz rozmawiać z doradcą, ale najpierw napisz, jak mogę Ci pomóc?
Max: Czy twoja sprawa dotyczy pomocy technicznej?
Max: Rozumiem, że chcesz rozmawiać z doradcą, ale najpierw podaj proszę numer telefonu lub numer usługi
internetowej.
Max: Jeżeli nie będę mógł pomóc, połączę Cię z Doradcą, jednak najpierw muszę znaleźć Twoje konto w
systemie. Dlatego proszę, podaj numer, w sprawie którego się kontaktujesz.
Max: W ten sposób nie umiem znaleźć Twojego konta, spróbujmy inaczej. Zadam Ci kilka dodatkowych pytań.
Czy kontaktujesz się w sprawie usług prywatnych czy dla firm?
Klient: prywatnych
Max: Ok, wpisz proszę swój PESEL.
Jeśli nie będę mógł pomóc, połączę Cię z doradcą. Jednak najpierw podaj mi proszę PESEL.
Max: W ten sposób nie umiem znaleźć Twojego konta, spróbujmy inaczej. Napisz w takim razie czy Twoja
sprawa dotyczy usług mobilnych czy stacjonarnych?
Klient: mobilnych
Max: Czy kontaktujesz się w sprawie usług abonamentowych czy na kartę?
Klient: abonamentowych
Max: W tej sprawie pomoże Ci doradca. Aby się z nim połączyć załóż konto Mój Orange klikając w link:
https://www.orange.pl/twojekonto/rejestracja i jeszcze raz napisz do nas na czacie.
Dziękuję za rozmowę. Życzę miłego dnia.
Próbujesz się połączyć z doradcą nie mając konta lub nie będąc zalogowanym, tutaj jest problem. Gdy jesteś zalogowany to po 3 wpisaniach połącz mnie z konsultantem łączy Cie z konsultantem, tak jak na moim obrazku powyżej. Załóż konto lub się zaloguj. Ewentualnie zadzwoń na numer pomocy technicznej tam nie musisz mieć konta.
Właśnie w tym rzecz, że jestem zalogowany. Tylko ta niepelnosprawna sztuczna inteligencja tego nie widzi.
@zielony71 pisałem że jest bug, właśnie taki, poczekaj kilka dni, naprawią to
Kilka dni to już czekam. Nawet złożyłem reklamację. Tylko, że problem był już sygnalizowany na tym forum po raz pierwszy już z miesiąc temu i nic się nie dzieje.
Skoro Max jest niedysponowany, to trzeba chociaż tymczasowo go wyłączyć. A najlepiej to na stałe.
@Piotrekk85 Czy masz na myśli zakładkę "zlecenia" a następnie "zgłoś problem techniczny"?