- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
► Temat został przeniesiony z kategorii Na kartę (etykieta: pakiety) - Moderator Wiktor ◄
Z przyjemnością zauważyłem, że w NMO w ofercie prepaid są już wyświetlane wszystkie dane. Intryguje mnie tylko nazwa pakietu. Tylko ja tak mam ?
A jeszcze w Analizie Wydatków trzy ostatnie wiersze to... normalnie kosmos 🙂
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale już abstrahując od wszystkiego...
@Katani1 ta wdzięczna nazwa pakietu została już zgłoszona do poprawki :).
A zapisy na drugim screenie powinny również za niedługo - hyc!, hyc! - czmychnąć... Niczym po wypiciu soku z gumijagód ;-D
Dzięki wielkie, że zwróciłeś nam na to uwagę
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dziwna nazwa pakietu 200 min/sms w NMO
Uwielbiam te nazwy 😄
Może nie każdy wie, ale bardzo często zamiast nazwy jakiejś promocji (która pojawia się w reklamach czy jakiejś komunikacji do klientów), w systemach Orange pojawiają się "zabawne" określenia 🙂 Tak, żeby doradcy mieli łatwiej połapać się w tym wszystkim 🙂
Kiedyś byli muszkieterzy 🙂 Były też imiona reniferów 🙂 autorzy japońskich książek 🙂 i wiele więcej :DDDD
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No to niech baranek sobie bryka, ale co z danymi na drugim zrzucie ?
Pieśń o baranku
Jak dobrze być barankiem i wstawać sobie rankiem i biegać na polanke i spiewać sobie tak bee, bee, bee, kopytka niosą mnie bee, bee, bee, kopytka niosą mnie How good to be baranek and wake up sobie ranek and running to polanek and singing just like that be, be, be kopytka taking me be, be, be kopytka taking me So gut zu sein baranek aufsteigen sobie ranek und gehen nach polanek und singen so wie als bich, bich, bich, kopytka tragen mich bich, bich, bich, kopytka tragen mich C’est bien d’etre un baranek et se berer sobie ranek et courir sur polanek et chanter comme sa boit, boit, boit, kopytka portent moi boit, boit, boit, kopytka portent moi Bene essere baranek alzarsi sobie ranek corere na polanek e cantare me si be, be, be, kopytka portano me be, be, be, kopytka portano me
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Minus -0,01 - pracując w Orange nie rozmkniłem tego na 100% (powstaje taki log, ktoś mi kiedyś mówił że to wynika z pewnych zmian systemowych gdy wprowadzano zmianę stawki VAT z 22 na 23% ale nie pracowałem wtedy w Orange więc nie mam pewności). Trzeba pamiętać, że wtedy Orange (PTK Centertel dokładniej) "wzięło na siebie" wzrost stawki vat obniżając kwotę netto.
Data ustawiona jako początek czasu unixowego aby nie dodawało/odejmowało Ci złotówek.
Ogólnie wynika to z jakiś zawiłości podatkowych. Kupując doładowanie płacisz kwotę np. 30 zł. Jest to kwota brutto która nie zawsze ma dokładny odpowiednik (co do grosza) na kwotę netto. A usługi telekomunikacyjne (połączenia, sms, internet itp) muszą być rozliczane po stawkach netto. A platforma prepaid powstała gdy był 22% vat...
Ogólnie już kilka razy na forum było widać, że ktoś kto robi Nowe MO nie ma przemyślanych kwestii czy "wszystko" powinno być widoczne dla klientów. Podejrzewam, że to zniknie za jakiś czas...
Ew. pytanie do @Jarek - on chyba tu najlepiej zna się na prepaidzie 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Katani1, ta nazwa pasuje do tego pakietu Przejdź na no-limity, parę złotych drożej, ale operator nie będzie utrzymywał tych śmiesznych pakietów
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie widzę potrzeby. Jak jest pokazane, nawet tego pakietu nie jestem w stanie wykorzystać 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Może mnie nikt nie pobije, ale uzupełnie co Piotrekk85 napisał. Plotka do mnie dotarła, że nazwy są od tego, jakie bajki oglądało dziecko twórcy w danym momencie
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niektóre nazwy były, są dość zacne, np. stara usługa Orange Orbita nazywała się Gumisie, a Wielka Swoboda to Koziołek Matołek.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1