Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Brak rat za urządzenia na koncie webowym

ROZWIĄZANE
bronzub
Poziom 20, Odkrywca Przestworzy
Solved!

Mam jeszcze kilka miesięcy do spłat rat za dwa urządzenia i w obecnym cyklu rozliczeniowym nie zostały uwzględnione na PDF-ie owe raty. Na czacie zostało to zgłoszone, natomiast nie ma żadnej adnotacji w tej kwestii na koncie. Miał być także sms powiadamiający, więc uznaję to jako błąd w działaniu systemu Orange na moim koncie. Opłaciłem więc to, co zostało naniesione i czekam na rozwój wydarzeń. Czy okres wakacyjny i upały mogą mieć wpływ na niską jakościowo kontrolę działania konta webowego? Na appce nie sprawdzałem, bo weszła nowa aktualizacja i dopiero będę lukał po tej akcji.

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
mD_360
Poziom 22, Odkrywca Przestworzy
Solution

A ja bym właśnie sprawdził te raty na apce. Co by duzo nie pisac, ma ona sporo za uszami, ale jeśli chodzi o pokazywanie rat, to jest nieoceniona
Ja u siebie na koncie w zakładce Urządzenia widzę całą historię rat za rozne urzadzenia. I jak chcę sobie powspominać dawne czasy, to wtedy tam zaglądam... Ach ten Huawei P9 Lite z 2016 - to były czasy!

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

14 ODPOW. 14
mD_360
Solution

A ja bym właśnie sprawdził te raty na apce. Co by duzo nie pisac, ma ona sporo za uszami, ale jeśli chodzi o pokazywanie rat, to jest nieoceniona
Ja u siebie na koncie w zakładce Urządzenia widzę całą historię rat za rozne urzadzenia. I jak chcę sobie powspominać dawne czasy, to wtedy tam zaglądam... Ach ten Huawei P9 Lite z 2016 - to były czasy!

agat13
Poziom 42, Mistrz Międzygalaktyczny

@bronzubWedług mnie powinieneś wyjaśnić na czacie nieobecność tych rat w PDF. Powinny być ujęte. Zapłaciłeś, więc nie ma problemu, ale to jest dość istotny błąd i wymaga wyjaśnienia...bez czekania na apkę

bronzub

@mD_360napisał(-a)

@mD_360 , po zaktualizowaniu, zrobiłem tak. Lecz jak zobaczyłem kilka przycisków do zapłaty, to z wrażenia oczy stanęły mi w słup. @agat13 , na czacie zgłosiłem już wcześniej, ale tak rozbieganych oczu u mnie nie widziałeś Jedna faktura czeka na zaksięgowanie, PDF-a nie idzie pobrać, bo wewnętrzny błąd komponentu, zaś kolejną wpłatę (już za raty) przetrzymam do samego końca terminu jej płatności. 

mD_360

ale  to znaczy ze udalo sie pobrac harmonogram w apce?

Pablo5
Poziom 35, Ekspert Galaktyczny

Wiadomość zawiera hiperłącze

@bronzub  najlepiej sprawdzać harmonogram rat na swoim koncie w Mój Orange na www.orange.pl: w zakładce Umowy i urządzenia > Plany ratalne, kliknij Zobacz szczegóły.  Więcej informacji w tym linku Orange Raty za sprzęt https://www.orange.pl/omnibook/raty-za-sprzet# 

Pozdrawiam

bronzub

@mD_360 , w aplikacji jest ok, natomiast dla @Pablo5 mam smutną wiadomość. Nie działa i po niedzieli sprawdzę ponownie. Appka i webowe konto to dwa oddzielne byty niczym nie zsynchronizowane. Przynajmniej u mnie i na razie jest taki galimatias

Pablo5
Poziom 35, Ekspert Galaktyczny

@bronzubok. To musi być jakiś błąd systemowy na koncie Mój Orange. Poczekaj do jutra a jeśli ten problem nie minie to zgłos go na Orange czacie lub na infolinii.

Pozdrawiam

bronzub

@Pablo5 , spokojna Twoja rozczochrana Odczekam parę dni i "wyprostuję" ten galimatias wpłatą za raty, bo na mailu są, tylko pozamieniane obie płatności. Jak się im kasiorka będzie zgadzała do 28 sierpnia, to odpuszczę sobie te ich błędy Nie wprowadzę im nerwowej atmosfery i niech się czują jak pączuś w maśle Wstyd Panie ORANGE!!!

mD_360

@bronzubnapisał(-a)

@mD_360 , w aplikacji jest ok, natomiast dla @Pablo5 mam smutną wiadomość. Nie działa i po niedzieli sprawdzę ponownie. Appka i webowe konto to dwa oddzielne byty niczym nie zsynchronizowane. Przynajmniej u mnie i na razie jest taki galimatias

a nie mowilem
apka jest nieoceniona pod katem rat za urzadzenia

Ale z tego co sie orientuje, to nie jest tak ze to dwa oddzielne byty, tzn. wersja webowa i aplikacja MO.