brak realizacji umowy

ROZWIĄZANE

Poziom 38, Pomocnik Międzygalaktyczny
  • 9390
  • 38452
  • 324

brak realizacji umowy

@rayder4napisał(-a)

Dzięki wszystkim za porady ,myślę że więcej już zrobić się nie da. Teraz muszę czekać aż XXI wiek dojedzie do mnie z siecią szerokopasmową 😁😁

Czyli nie dowiemy się nawet co zamówiłeś?

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16063
  • 66650
  • 857

brak realizacji umowy

@j131  jak nie, jak tak...miedzi już, a FTTH jeszcze nie ma w zasięgu 

Zostaje mobilny net..

• 9390
  • 38452
  • 324

brak realizacji umowy

@agat13napisał(-a)

@j131  jak nie, jak tak...miedzi już, a FTTH jeszcze nie ma w zasięgu 

Zostaje mobilny net..

No tyle to się domyślam. Ale jaka umowa została podpisana? I jakim cudem?

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16063
  • 66650
  • 857

brak realizacji umowy

@j131  prawdopodobnie na miedź w zeszłym roku. 

Domniemywam, że adres podpadał pod likwidację miedzi, a zamówienie na usługę dopiero technicy zweryfikowali i odkładali do wyjaśnienia 

Taka hipoteza, ale prawdopodobna 

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 15
  • 48
  • 0

brak realizacji umowy

To miał być tylko internet dostępny w  opcji 60 Mb/s

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3795
  • 17451
  • 95

brak realizacji umowy

3 strony tekstu, żeby się dowiedzieć na końcu że to VDSL ;D

• 9390
  • 38452
  • 324

brak realizacji umowy

@rayder4napisał(-a)

To miał być tylko internet dostępny w  opcji 60 Mb/s

No to wszystko chyba jasne. Nowe umowy na taki internet nawet jeśli są zawierane to raczej tylko wyjątkowo. Orange planuje zlikwidowanie miedzianej sieci telefonicznej i już w nią nie inwestuje. Taka więc okazja, że ktoś zrezygnował z usługi jest świetnym pretekstem żeby jakiś fragment sieci definitywnie skreślić. Jeśli do tej pory zamówiona usługa nie została uruchomiona, to raczej nie zostanie.

Ale tak nawiasem mówiąc: skąd właściwie wiesz że nie została uruchomiona? Nie przychodzą faktury? Nie widać usługi w portalu obsługowym Mój Orange? Nie ma sygnału w gniazdku telefonicznym? Nie znasz loginu i hasła do usługi? Czy tylko chodzi o to, że technik cię nie odwiedził osobiście?

Poziom 15, Badacz Przestworzy
  • 15
  • 48
  • 0

brak realizacji umowy

Jak opisałem wcześniej przychodziła informacja z Orange o zmianie wizyty technika .Czyli usługa nie została nigdy uruchomiona .

• 9390
  • 38452
  • 324

brak realizacji umowy

@rayder4napisał(-a)

Jak opisałem wcześniej przychodziła informacja z Orange o zmianie wizyty technika .Czyli usługa nie została nigdy uruchomiona .

Ale czemu wiążesz wizytę technika z uruchomieniem usługi? Wizyta technika u ciebie nie jest w ogóle potrzebna żeby uruchomić taką usługę.

Chyba że usługi uruchomić się nie da, i technik ma "sprawdzić" dlaczego się nie da. A że technik doskonale wie że się nie da, to nic sprawdzać nie musi więc się do ciebie nie kwapi. No ale to już dawno powinieneś mieć odpowiedź w systemie że brak jest warunków technicznych do świadczenia usługi. Jeśli w sytuacji braku warunków technicznych wcześniej podpisałeś już jakąś umowę, to nie ma co czekać tylko trzeba się zorientować jaki jest jej status. Mianowicie grozi ci sytuacja, że umowa mimo braku warunków technicznych weszła lub lada chwila wejdzie w życie w jakiejś alternatywnej formie (internet mobilny?). Jeśli sprawy nie wyjaśnisz do końca, może cię to drogo kosztować.

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1961
  • 8382
  • 68

brak realizacji umowy

@rayder4  najlepiej zadzwoń na infolinię i wyjaśnij sprawę.