- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zrywanie internetu neostrada
Zobacz ten link. Nawet na stronach Orange tak opisują.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
dobra, otworzyłam magiczne pudełeczko to taka zmyłka z zewnątrz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Czyli podłączenie jest prawidłowe. W takim razie, czy technik zmieniał VDSL spliter? Ciekawe, czy pracuje prawidłowo.
Mogę jeszcze tylko to urządzono uważać, za spowodowanie całego zamieszania.
Więcej pomysłów już mi nie przychodzi do głowy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak, technik podłączał te pudełeczko, ale to wtedy jak kładli mi nowy kabel bo wcześniej miałam starszą wersję na ścianie. Czyli w takim razie bez technika się teraz nie obejdzie... zasugeruje mu może, aby to zmienił bądź sprawdził czy działa poprawnie. Technik miał być dziś, ale może przyjdzie łaskawie w poniedziałek. Dam znać jak rozwiąże się sprawa, bo pierwszy raz mam takie coś, że niby wszystko działa, a jednak nie działa. Dzięki za chęć pomocy 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na tym etapie niestety tak to wygląda. Dużo jeszcze pomógł @-brtk-
Tak więc czekamy na technika, niech dokładnie sprawdzi, a najlepiej wymieni i proszę o info, jak została załatwiona sprawa.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak nie używasz telefonu, to wepnij kabel od routera bezpośrednio do gniazdka z pominięciem splittera i poobserwuj czy będzie zrywać.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tylko na kabelku trzeba najpierw RJ-kę zapracować, bo na zdjęciu widać, że jest wpięty w szybko-złączki.
@-brtk- czy router FunBoxa można podłączyć z pominięciem splitera? Gdzieś znalazłem, że były robione próby i nie odpaliło.
@Monika92 Jak masz możliwość, żeby zaprasować końcówkę RJ na przewodzie od linii telefonicznej, to warto przetestować i ten wariant.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak nie ma telefonu analogowego to można. Ja sam miałem VDSLa i miałem bezpośrednio w gniazdko podłączone.
Kabelek możliwe że ma w pudełku od Funboxa 2.0. Trzeba próbować, bo technicy przeważnie ręce rozkładają, a często w ogóle nie przychodzą a zaznaczają wykonanie zlecenia.. 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
niestety nie mam jak zarobić rj45. technik rano dzwonil ze u niego działa, tyle ze u mnie nie działa. chyba technik rozklada rece bo wszystko co mowil mam zrobione.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
teraz mam nawet napisane , że internet jest że połączono a niestety go nie ma na żadnym urządzeniu.