- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gdzie i w jaki sposób mogę zgłosić potrzebę wymiany patchcordu do FunBoxa. Obecny ma lekko uszkodzoną zewn. warstwę i boję się, że jak padnie to na dobre. Czy można taki 3-4m patchcord uzyskać (oczywiście odpłatnie) w Salonie Orange ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@krzyst Według mnie powinieneś udać się do salonu i przedstawić problem. Nie jestem pewien czy mają tam dodatkowe patchcordy, ale w salonach zawsze mi służyli w przypadku drobnych wymian. Takiej jednak długości jak Tobie jest potrzebny nie maja na 100%
Możesz sam zamówić w internecie patchord z wtyczkami SC/APC (zielone-takie same po obu stronach) i też będą pasować..
Przykład: Patchcord SM SC/APC - SC/APC 4m simplex biały, włókno G657A2 klasa Premium - OPTOMER
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@krzyst Według mnie powinieneś udać się do salonu i przedstawić problem. Nie jestem pewien czy mają tam dodatkowe patchcordy, ale w salonach zawsze mi służyli w przypadku drobnych wymian. Takiej jednak długości jak Tobie jest potrzebny nie maja na 100%
Możesz sam zamówić w internecie patchord z wtyczkami SC/APC (zielone-takie same po obu stronach) i też będą pasować..
Przykład: Patchcord SM SC/APC - SC/APC 4m simplex biały, włókno G657A2 klasa Premium - OPTOMER
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wymiana patchcorda optycznego
@krzyst salon Orange nie ma raczej tego, na Allegro zamówić odpowiednią długość 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@krzyst zrób zdjęcie i pokaż jak to wygląda. Zobaczę czy jest się czym przejmować czy nie?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@krzyst uszkodzenie mechaniczne i jest prawdopodobieństwo, że włókno popękało w środku. To, że działa, tto nie znaczy, że jest ok. Sprawdź poziom mocy optycznej jeśli modem podłączony jest do tego kabla w menu modemu. W zależności od delikatnego poruszania kablem zerknij czy zmienia się poziom odczytu mocy odbiorczej sygnału. Jeśli tak, cza najwyższy go wymienić na taki z salonu ( mogą nie mieć zapasu) lub z netu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale czy dowolny z netu będzie "kompatybilny" - gadałem ze znajomym z Orange i mówił, że patchcordy dla OPL są specjalnie dopuszczane, testowane itp itd.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@krzyst bez przesady...musi mieć obie wtyczki SC/APC i nie być najtańszy. Kwestia jakości... Optomer do dobry dostawca...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale sprawdź najpierw ten poziom mocy jeśli możesz. Ten kabelek nie wygląda dobrze, ale wcale nie musi być uszkodzony "funkcjonalnie". Samo włókno ma średnicę rzędu 1/10 mm, ledwie je widać, i nie stanowi istotnej części przekroju kabelka. To załamanie jest lekko niepokojące, zdarta izolacja zupełnie nie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- « Poprzedni
-
- 1