- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Obecnie posiadam umowę na Orange Światłowód 1 Gb/s z Funbox 6. Teraz do tej opcji dodają Funbox 7, i tak pomyślałem, by w ramach obecnej umowy zrobić podmiankę. Tym bardziej, że opłata za modem taka sama.
W salonie pani twierdzi, że może zmienić na Funbox 10 (i oczywiście wyższa opłata za modem 😁). Z kolei konsultant online (żywy, nie Max) twierdzi, że nie ma możliwości wymianki 6 na 7, i leci przekazem, że "Funbox 6 jest urządzeniem, które najlepiej spełnia wymagania łącza z prędkością do 1 Gb/s".
Dlatego moje pytanie, czy ogólnie w Orange jest możliwość wymiany modemu "na życzenie" w trakcie zobowiązania, w tym przypadku Funbox 6 na 7 przy opcji 1 Gb/s. Czy tylko przy okazji przedłużenia umowy? Przerabiał ktoś? 🤔
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wymiana Funbox 6 na 7
Jak będziesz przedłużać czy nową umowę podpisywać 😎
Tak moim zdaniem lepiej FB10 wypada, będę opłata, ale i tak warto @szewol 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wymiana Funbox 6 na 7
@szewol Na razie na forum jest mało opinii o tym sprzęcie i jego ograniczeniach czy bugach. Rozumiem chęć wymiany gdybyś miał opcję 2 Gb ale może na razie nie warto się spinać?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wymiana Funbox 6 na 7
@IreneuszCD Zapewne FB10 lepszy. Ale jakoś nie mam sumienia dopłacać 20 zł miesięcznie za sam modem w opcji 1Gb/s. Aż taki szatan nie jest mi potrzebny. Niedawno FB10 dodawali już do 2 Gb/s, ale teraz głównie do 8 Gb/s. Z kolei FB7 dedykują do opcji 1 Gb/s i 2 Gb/s.
Mam FB6, który już ma swoje lata, więc zakładam, że FB7 nieco nowszy. Zgadzam się z @Samotnick, że na razie mało opinii od użytkowników na temat nowego modemu. Na redakcyjny test tego urządzenia też się nie natknąłem. Dopiero kilka dni temu na kanale YT Orange Polska pojawił się materiał o FB7 .
Jednak, jeśli teraz FB7 dodają do opcji 1 Gb/s, bylem ciekawy czy w ramach obecnej umowy można dokonać podmianki na ten nowszy modem. I jak się okazuje na FB10 mogę, na FB7 jest problem. Ale jakiegoś parcia nie mam 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wymiana Funbox 6 na 7
@Glut Na razie nie modyfikuję oferty, bo mi zniżka dla nowych klientów zniknie 😂 Ale sprawdziłem w Mój Orange. Co ciekawa modyfikacja w opcjach 1Gb/s - FB6, a w opcjach 2 Gb/s już FB7
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wymiana Funbox 6 na 7
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wymiana Funbox 6 na 7
@szewol szablon wymian prawdopodobnie nie pokazuje takiej możliwości. FB7 ma port 2Gb/sek ale do 1-ki wystarczy Ci moim zdaniem to co jest...nie ma się co spinać. Oczywiście na upartego może i załatwisz, bo ja tam myślę, że za jakiś czas umożliwia taką roszadę, ale jak FB6 działa, to lepsze jest wrogiem dobrego
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wymiana Funbox 6 na 7
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Wymiana Funbox 6 na 7
Trochę pobawiłem się modyfikacją / przedłużeniem oferty z poziomu Mój Orange 🙂
Faktycznie mając 1 Gb/s system zapamiętuje Funbox 6, jednak dopiero po dodaniu wybranej oferty do koszyka można samemu dokonać zmiany modemu na Funbox 7.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »