- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Własny modem światłowodowy i internet światłowodowy od orange
@agat13 masz rację, pojawiały się, pojawiają i pojawiać się będą, z tym że takie działania są zakazane i nie powinny być tu publikowane gdyż są niezgodne z regulaminem, przykładem mogą być niedawne posty o wkładce i wprowadzające w błąd pytającego że "może", gdy zapytał czy może mieć prywatny ONT.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@slav72To jest właśnie niedopowiedzenie, które nigdy nie zostanie wyjaśnione użytkownikom do końca. Może...Oczywiście, że może...Oleju rzepakowego do ciągnika nalejesz i pojedziesz...tylko co na to producent i serwis? Tu jest tak samo. Reguły gry są jasne i zostały określone wyżej. Taki jest regulamin. Czy można złamać? Nie. Jednak są tacy, co łamią i się tym chwalą...bo działa...Oczywiście, ale niezgodnie z regulaminem, który właśnie podłączając własny ONT/wkładkę, łamią...
Orange określa warunki pracy usługi i tyle. Reszta powinna być skwitowana milczeniem. Ma do tego prawo.
Zaraz ktoś zapyta: dlaczego, skoro w sumie może zadziała? Odpowiem: reguły ustala usługodawca i tak sobie wymyślił...i już. Ma do tego podstawy techniczne. Te osoby, które działają na własnym sprzęcie mogą się cieszyć, że ich rygorystycznie nie egzekwuje, bo ma świadomość nieprawidłowości...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13napisał(-a)są tacy, co łamią i się tym chwalą...bo działa...Oczywiście, ale niezgodnie z regulaminem, który właśnie podłączając własny ONT/wkładkę, łamią...
ciekawi mnie jedno: czy Orange umie ich zidentyfikować?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85 Wspomniałeś w innym wątku, że coś zniknęło z regulaminów. Ostatnio szukałem takich zapisów i nie mogłem ich znaleźć a pamietam, że moja pierwsza umowa sprzed kilku lat mogła zawierać wyraźną informację o wprowadzaniu zakłóceń do sieci operatora (zapamiętałem, że były sformułowania dotyczące ograniczeń przy podłączaniu innego sprzętu do światłowodu).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Piotrekk85napisał(-a)
A ktoś poda ten regulamin? Bo słowo "powinno" nie oznacza obowiązku.
Wyjaśnię że w moim poście chodziło o publikację na forum niezgodną z regulaminem forum właśnie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pirenejnapisał(-a)
@agat13napisał(-a)są tacy, co łamią i się tym chwalą...bo działa...Oczywiście, ale niezgodnie z regulaminem, który właśnie podłączając własny ONT/wkładkę, łamią...
Oczywiście, że się da.
Operator jest właścicielem urządzenia i jak wysyła aktualizacje do urządzeń (np TR-069) to "widzi", z którymi urządzeniami jest problem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@adrjannnnapisał(-a)
@pirenejnapisał(-a)
Oczywiście, że się da.
Operator jest właścicielem urządzenia i jak wysyła aktualizacje do urządzeń (np TR-069) to "widzi", z którymi urządzeniami jest problem
Schowam się do cienia albo do podziemia:) A tak na poważnie na forum ktoś pisał, że FB3 są ubite i nie dostają już aktuzliacji. Zresztą kiedyś prosiłem o release notes do oprogramowania do FB i nie było czegoś takiego dostępnego dla Klienta.
Ale żeby nie brnąć i nie łamać i regulaminu forum i nie daj Boże usługi to podsumuję to już po raz kolejny że aby uciąć te dyskusję śladem Francji OPL powinien po postu wrzucić wkładkę do swojej oferty...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@lancewicz skoro nie wrzuca ani wkładki ani czynników kart IPTV to zapewne jest jakiś tego powód...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wiem czy czasem ONT nie jest aktywowany na podstawie mac addresu. Wówczas podłączenie jakiegoś swojego nie zadziała. Ale głowy nie dam. To jest do sprawdzenia.