@rudebhoy Jeśli masz możliwość, sprawdź to tak jak napisałem na laptopie - wtedy zamiast jutro jechać z kablem, pojedziesz po prostu po nowy jeśli to wina kabla.
@Anonimnapisał(-a)@rudebhoy Jeśli masz możliwość, sprawdź to tak jak napisałem na laptopie - wtedy zamiast jutro jechać z kablem, pojedziesz po prostu po nowy jeśli to wina kabla.
na laptopie niestety karta sieciowa jest do 100mb/s, tam wifi jest lepsze i dlatego osiąga koło 200.
Omomierz dwie (szpilki, igły) w ten partyzancki sposób sprawdzić kabel na stykach.
@rudebhoynapisał(-a)
@Anonimnapisał(-a)@rudebhoy Jeśli masz możliwość, sprawdź to tak jak napisałem na laptopie - wtedy zamiast jutro jechać z kablem, pojedziesz po prostu po nowy jeśli to wina kabla.
na laptopie niestety karta sieciowa jest do 100mb/s, tam wifi jest lepsze i dlatego osiąga koło 200.
sorry, ja nie pajemaju ![]()
@Anonimnapisał(-a)Omomierz dwie (szpilki, igły) w ten partyzancki sposób sprawdzić kabel na stykach.
To tu miało być
sorry, ja nie pajemaju 
Sprawdzić, czy jest przejście na wszystkich stykach, jak się nie ma testera.
A do routera jest jeszcze coś wpięte? Wypiąć i zostawić tylko tego kompa.
niestety nie mam pojęcia jak sie sprawdza te przejscia na stykach a w routerze nie ma nic poza tym wpiętego.
Zapewne wina kabla jest, dużo razy się z takim czymś spotykałem. Fabryczne kable są robione masowo i często szwankują. Najpierw podmień to co najmniej kosztowne, czyli kabel, później będziesz się martwił dalej jak nie pomoże.
tak też zrobię, ale zanim zakupie nowy sprawdzę ten.
Kabel jednak był powodem problemu. Oryginalny, nowo zakupiony i jak się okazuje zapewne na zaciskach mu coś nie gra. Kupiłem dzisiaj kolejny, również 5e i jak widać na załączonym obrazku śmiga tak jak powinno.
Dzięki wszystkim za pomoc.