- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Strata pakietów i ping z kosmosu
Co wy wiecie o stratach pakietow i pingu z kosmosu 🙂 Moj internet od 6 miesiecy wyglada tak .( orange ma mnie nie powiem w czym ) . Ba nawet probowalem ostatio dowiedziec sie kiedy skoncza sie "chwilowe problemy" ale pani na czacie oswiadczyla mi ze moj internet wedlug nich "chodzi bardzo dobrze nie widza zadnych strat ... i jezeli zglosze awarie zostany obciazony kosztami ( oczywiscie dodalem screen z tamtego dnia rownieze z winmtr na ktorym byly podobne straty pakieto i wedlug tej pani wszytsko jest ok bo ona u siebie widzi ze jest dobrze....)" .... Poprostu brawo kompetentni pracownicy 🙂 ... I nie nie jest to wynik tlyko z dzis tak mam co dzien po godzinie 18 od x miesiecy ..Wyprzedzajac odp tak nawet zakupilem owy router , komp po formacie nie wiem jzu ktorym ... Szkoda tylko ze nie mam zadnej alterantywy na tym moin zad...Nawet netia nie chce na tych laczach swiadczyc uslugi...
ma
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A możesz podać nazwę powiatu/miejscowości gdzie netia na BSA/LLU nie chce oferować usług?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Powiat Czluchowski . Miejscowosc to Jeczniki Male ^^ Ale co jest smieszne sasiad z gory ma od nich internet a ja juz "nie moge" . Wogole smieszna sytuacja wyszla zadzwonilem do neti . Pan przez telefon sprawdzil czy moge itd wsyztsko bylo ok , przyslal mi nawet umowe > podpisalem i po miesiacu jaksi tydzine przed "przeniesieniem" dostalem pisemko ze jednak " nie jestesmy wstanie swiadczyc uslugi umowa zostaje rozwiazana ze skutkeim natychmiastowym" ... Nie wiem do tej pory co bylo tego powodem. Pewnie zobaczyli w jaim stanie jest linia i zrezygnowali . Zeby nie bylo w bloku obok kuzynka tez ma orange i ma to samo co ja . Ba ona ma nawet gorzej wywala jeje neta sdrednio z 5-6 razy na godzine jak nie wiecej. ( uwierzcie nie jest to koloryzowanie ) .. W grudniu tamtego roku byli technicy ( tak problem istnieje od poczatku grudnia ) i stwierdzili ze jest all ok . Przy czym przy nich ten sam internet rozlaczyl sie 2 razy w ciagau 5 min .... \Wtedy stwierdzili ze to wina routera . Router zakupila nowy. Oczywiscie sytuacja bez zmian. Kolejne nasz zgloszenie zamykane z autoamtu bez wyjasnien.... No i tak sobie wegetujemy od 6 miesiecy na tym "czyms" bo wszyscy w oraneg twierdza ze " u nas jest ok a jak pan zglsoci to zostanie obciazony kosztami"....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A w trakcie zamówienia miałeś neostradę na obecnej linii? Głupie pytanie, bo piszesz, że miało być przeniesienie. Ew można Karola Wieczorka złapać w sieciach społecznościowych. Ale pewnie już za późno.
A co do Orange? czy Twoje problemy dotyczą tylko pingu? czy ogólnie działania internetu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak umowa na neostrade konczyla mi sie 31 grudnia ( oczywiscie pan z neti o wszytskim zostal poinformowany ze jeszcze ma neostrade dko noca roku itd ). Wiec juz mialem nawet rezygnacje w orange wypisana wszystko zalatwione. A tydzien przed przybylo pisemko z neti ze jednak nie bede mmogl miec od nich internetu.
Glowny problem dotyczy strat pakietow. Predkosc juz sie przyzwyczailem ze wieczorami spada do 2-5 mb ( to juz wczesniej bylo norma ) . Ale od listopada/grudnia doslownie moje sredni straty pakietow to 70 % + tysiace bledow crc ( tu moje posty z listpada https://nasz.orange.pl/t5/forums/v3_1/forumtopicpage/board-id/Swiatlowod-i-Neostrada/page/2/thread-i... ) . Do tej pory bez zmian 😞 No ale coz "wszytsko jest ok" przeciez ^^
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A co to ma do problemów z telią? Niech jakiś mod wydzieli posty nie na temat.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jesteśmy w 2018 roku. Taki internet 3-5mbps + utrata pakietów to powinien być dla każdego za darmo od rządu 😄 Byleby na neta wejść, coś sprawdzić itp. Problem w tym że ludzie za takie coś płacą i to spore pieniądze, bo 70zł czy ileśtam miesięcznie za taki internet jak na polskie warunki to duuuuża przesada.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Strata pakietow i pingu z kosmosu
Niestety nasi rządzący nie chcą dawać kasy na takie coś.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestety, Orange taką usługę toleruje i bierze za nią pieniądze.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podejrzewam, że niedługo po wprowadzeniu badań UKE przestanie i pojawią się masowe BMT. Czy to rozwiąże problem?
- « Poprzedni
- Następny »