- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam. Nie dawno złożyłem wniosek o podłączeniu Neostrady a nie mam przyłącza więc w salonie powiedzieli mi, że technik przyjedzie i sprawdzi to. Przyjechał po kilku dniach i stwierdził, że nie ma wolnych par (słup na moim podwórku centralnie przed domem stoi) i że trzeba ciągnąć nowy kabel od centrali (centrala 0.7 KM ode mnie w lini prostej) ale im się to nie opłaca więc wystawili status BMT. I co w tej sytuacji robić? Próbować żeby podłączyli sam telefon bo podobno to jest bardziej priorytetowe dla nich? Czy może tak być, że namówić któregoś sąsiada o rezygnacje z łącza (mam 2 takich co z tego nie korzysta)?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Lepiej zgłoś się na światłowód http://oferty.orange.pl/internet/ (niestety nie jest to rozwiązanie na net z dnia na dzień).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Lepiej zgłoś się na światłowód http://oferty.orange.pl/internet/ (niestety nie jest to rozwiązanie na net z dnia na dzień).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podłączenie Neostrady ze słupa
Na mojej ulicy mało kto będzie chciał światłowód skoro byłem u kilku sąsiadów i Neo im odpowiada. Warto próbować jeszcze raz zlecać przyłączenie mnie do "słupa"?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bo chyba może być tak że pary same się zwalniają?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ale zwolnienie pary to nie w każdej sytuacji wszystko. Próbować możesz, ale to nie zawsze sprawi jakąś różnicę. Orange ograniczyło inwestycje w miedź.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A za takie podpisywanie umów są związane z tym jakieś opłaty?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Poza tym jeśli będziesz to robił ciągle w krótkim okresie czasu, to po prostu złożenie kolejnego zamówienia może nie być możliwe.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@luqiee Czy Twoim zdaniem pomoc uzyskana na forum zasługę na miano rozwiązania? Zachęcam Cię do oznaczania tak wpisu który najbardziej Ci pomógł.