Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Podłączenie Neostrady ze słupa

ROZWIĄZANE
luqiee
Poziom 7, Zwiadowca Przestworzy
Solved!

Witam. Nie dawno złożyłem wniosek o podłączeniu Neostrady a nie mam przyłącza więc w salonie powiedzieli mi, że technik przyjedzie i sprawdzi to. Przyjechał po kilku dniach i stwierdził, że nie ma wolnych par (słup na moim podwórku centralnie przed domem stoi) i że trzeba ciągnąć nowy kabel od centrali (centrala 0.7 KM ode mnie w lini prostej) ale im się to nie opłaca więc wystawili status BMT. I co w tej sytuacji robić? Próbować żeby podłączyli sam telefon bo podobno to jest bardziej priorytetowe dla nich? Czy może tak być, że namówić któregoś sąsiada o rezygnacje z łącza (mam 2 takich co z tego nie korzysta)?

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Zaakceptowane rozwiązania
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji
Solution

Wiadomość zawiera hiperłącze
Obecnie internet nie jest usługą powszechną a Orange coraz mniej inwestuje w miedź, więc ciężko coś doradzić. Rezygnacja innych osób nie zawsze przełoży się na możliwości techniczne u Ciebie.

Lepiej zgłoś się na światłowód http://oferty.orange.pl/internet/ (niestety nie jest to rozwiązanie na net z dnia na dzień).

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

7 ODPOW. 7
Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji
Solution

Wiadomość zawiera hiperłącze
Obecnie internet nie jest usługą powszechną a Orange coraz mniej inwestuje w miedź, więc ciężko coś doradzić. Rezygnacja innych osób nie zawsze przełoży się na możliwości techniczne u Ciebie.

Lepiej zgłoś się na światłowód http://oferty.orange.pl/internet/ (niestety nie jest to rozwiązanie na net z dnia na dzień).
Highlighted
luqiee

Na mojej ulicy mało kto będzie chciał światłowód skoro byłem u kilku sąsiadów i Neo im odpowiada. Warto próbować jeszcze raz zlecać przyłączenie mnie do "słupa"? 

luqiee

Bo chyba może być tak że pary same się zwalniają?

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Ale zwolnienie pary to nie w każdej sytuacji wszystko. Próbować możesz, ale to nie zawsze sprawi jakąś różnicę. Orange ograniczyło inwestycje w miedź.

luqiee

A za takie podpisywanie umów są związane z tym jakieś opłaty?

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Orange odchodzi już od umów o współfinansowaniu budowy dla usług dla klientów indywidualnych. Płacisz jedynie aktywację w cenniku - ok 49 zł w zależności od promocji - oczywiście o ile usługa zostanie podłączona.

Poza tym jeśli będziesz to robił ciągle w krótkim okresie czasu, to po prostu złożenie kolejnego zamówienia może nie być możliwe.
Mikołaj
Poziom 47, Zespół Nasz Orange

@luqiee Czy Twoim zdaniem pomoc uzyskana na forum zasługę na miano rozwiązania? Zachęcam Cię do oznaczania tak wpisu który najbardziej Ci pomógł. Szczęśliwy mężczyzna