- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Światłowód Pro
@impetiginisatio obecnie chyba nie, bo ile tak naprawdę % użytkowników wysyca upload? Gro transmisji to przesył strumieniowy do nas ( oglądanie streamingowe) , a nie jak dawniej wymiana danych peer to peer
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Światłowód Pro
Trzeba byloby miec jakies statystyki. Uzytkownicy detaliczni w zdecydowanej wiekszosci ogladaja sobie i robia download. Monitoringi to chyba znikoma ilosc.
A dla hostingow sa inne dedykowane rozwiazania.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Światłowód Pro
@maciejnetnapisał(-a)P4 ma swój światłowód 5Gbit a upload tylko 300 Mbit.
Tam jest ileś opcji. Znajdziesz nawet opcję 5Gbit/150Mbit. To wszystko zależy czy PLAY dzierżawi światłowód (wtedy jest 150Mbit uploadu) czy jedzie po swoich światłowodach i FTTH i masz 300Mbit/s uploadu. To co jest cool tutaj, to fakt, że PLAY daje autoryzowaną wkładke SFP+ którą można przełożyć do swojego routera, który musi mieć SFP+ port czyli pomijamy ONT'a. To już 2 levele wyżej niż Orange w Polsce.
Sądzę, że to dopiero początek, jak rozbudują mocniej to się pojawią opcje pewnie i 2.5 i 8 i upload zostanie zwiększony. Mam nadziej, że ta rozbudowa PLAY popchnie Orange do zmian. Topowy produkt grupy Illiad to 8Gbit/700Mbit, ale to też jest EPON a nie XGS-PON, więc Polska wyrasta na lidera. Dajmy im się rozpędzić.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Światłowód Pro
oni zapewne przy tej inflacji i kosztach powoli doganiajacych zachod Europy beda robic - XGS-PON. Bo raz a dobrze. Beda mieli zapas,
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Światłowód Pro
Każdy kto chce robić upload backupu offsite, upload dużej ilości materiału do chmury czy serwisy wideo, NAS u kumpla, Backblaze, dowolna inna chmura?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Światłowód Pro
@max121 ale ceny to mają zaporowe. Druga rzecz to ilość łączy jakie posiada Play a Orange. Co komu z oferty jak dotyczyć będzie wybranych miejsc w Polsce.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Światłowód Pro
Skoro mowa o uploadzie czy ktoś z was ma wykupioną chmurę z uploadem powyżej 100 Mbit ?
Korzystam z darmowej chmury google 15 GB i mam maksymalny upload 100 Mbit.
Może trzeba wykupić wersję płatną żeby przekroczyć 100 Mbit ?
Ewentualnie może znacie inne szybkie chmury.
Mam upload 300 Mbit i taki pokazuje się w speedtest, ale do google mam maks 100 Mbit.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Światłowód Pro
@mardernapisał(-a)@max121 ale ceny to mają zaporowe. Druga rzecz to ilość łączy jakie posiada Play a Orange. Co komu z oferty jak dotyczyć będzie wybranych miejsc w Polsce.
Ja mam u siebie i Orange i PLAY i T-Mobile - nie za bardzo widzę, żeby w pakietach byli droższi niż FTTH od Orange, różnica 10zł w podobnych pakietach to nie zaporowa cena hello?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Światłowód Pro
@max121 tanio to jest 300/300 za 135 zł. Operatora z wiadomych względów podać nie mogę.