- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Orange Światłowód Pro 2.0 - upload na zewnętrznym ONT
Będziesz musiał zapewne znając O oddać ONT "bo system wymaga" a potem zamówić, lecz "system nie pozwala", więc dostaniesz FB3 lub FB6, i potem znów przejdziesz reklamacyjne opcję zamiany na ONT i FB2 gdyż "normalnie już nie dają" takiego kompletu.
Najzabawniejsze że ta cała akcja kosztuje O kupę kasy czasu pracy konsultantów, techników itp, gdzie po prostu nicniezrobienie rozwiązałoby problem 🙂
A jeśli zależy Ci na prawidłowym działaniu 2/600 to polecam pomóc sobie samemu jeśli wiesz co mam na myśli, a nie czekać na pomoc O
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie wiem i chyba nie chcę wiedzieć. Jak potrzebowałem ONT to wymiana z FB3 wymagała kilkudziesięciu telefonów, wymiany na FB2, przeprosin od O i zwrotu opłat. No ale się udało. Jeśli teraz jest łatwiej (choć infolinia mówiła mi wczoraj że ONT na życzenie już nie dają) to tym lepiej 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
a na trzepaku (linku nie podam, żeby nie uwrażliwiać wpisu na skasowanie) ktoś napisał ponad rok temu:
Dodam 3gr od siebie do tego watku. Ostatnimi czasy Orange bardzo bardzo opiera się przed dostarczaniem ONT osobno - za wszelka cenę chcą uszczęśliwić klienta Funboxem 6.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pirenej Dziwisz się? To dodatkowe koszty
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
nie powinny być problemem, skoro teraz płaci się za "wypożyczenie" każdej sztuki sprzętu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pirenej za ONT chyba nie ma kwoty opłaty za pożyczenie 😉....jeszcze
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
ale kierunek jest wytyczony
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Dendnapisał(-a)Umowa nie zawiera informacji ze wymagany jest funbox 6 do uzyskania prędkości zawartych w umowie. Wyślę do UOKIK żeby sie skonsultować.
Funbox 6 jest Ok jesli mieszkasz w „apartamencie” 50m2. Jednak jeśli masz do pokrycia dom 250m2 na 4 poziomach to musisz korzystać z innych rozwiązań, typu access point na każdym pietrze, i dla takich osób usługa również powinna być dostępna.
Ja miałem ten problem z FB3 i rozwiązałem go tak, że mam dwa AP w trybie bridge, a WiFi jest na FB całkowicie wyłączone. Czyli FB3 nadal pracuje jako router, ale pokrycie WiFi mam ze swoich urządzeń. Czy taka konfiguracja zdała by egzamin przy światłowodzie 2Gbit i FB6? Czy FB6 ma porty ethernet 2,5Gbit?
edit: już doczytałem, że ma porty tylko Gbit :facepalm: No to niestety nie dla mnie ta usługa 😉