- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Oferta, czy próba wyłudzenia danych?
Witam, miałem telefon z numeru 22 211 03 xx pani wiedziała z kim rozmawia i wiedziała, że posiadam neostradę do 20M, zaproponowała neo vdsl 80M bo już na mojej linii można takową podłączyć w trakcie rozmowy sprawdziłem i rzeczywiście jest możliwość, przeczytała mi nową umowę, która ma obowiązywać od 1 lutego powiedziała, że przyjedzie technik z FunBox zaproponowała jakie godziny mi będą odpowiadały, po prostu była to bardzo wiarygodna rozmowa. I wyciągnęła moje dane. Nikt nie przyjechał sprawdzam numer i tu zonk.Moje pytanie skąd mają dane?!A tak na marginesie to muszę iść w poniedziałek na policję zgłosić to bo nie może to tak dłużej trwać żeby,wyciągano dane.Do UOIK raczej też napiszę bo dlaczego nie. Pytam się kolejny raz skąd mają dane!!!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy
Sugerowałbym kontakt z BOK przez mój Orange lub infolinię 510100100 gdzie możesz sprawdzić czy masz jakieś zamówienie w realizacji. Ew. zweryfikować dane sprzedawcy (czy to na pewno ktoś dzwonił z Orange).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy
Jedna ważna rzecz...jaki kolwiek operator podczas propozycji nowej oferty nie wyciąga od Ciebie danych, tylko ewentualnie je weryfikuje. Poza tym jezeli orange posiada już Twoje dane, nie będzie o nie wołało...nauczka na przyszłość, nie podawaj nikomu swoich danych poufnych. Warto o tym ostrzec innych, zakładając nowy temat na forum. Dzięki za info o takim incydencie. Daj znać o postępach.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy
A skąd znali nazwisko, adres mailowy? ja niby potwierdzałem, że ja to ja no i podalem adres zameldowania date urodzenia i podalem telefon na ktory ma dzwonić technik.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy
Podpisując umowę z jakim kolwiek operatorem, automatycznie wyrażasz zgodę na udostępnianie Twoich danych partnerom operatora, którzy współpracują w różnych dziedzinach...np sklepy partnerskie. Stąd posiadanie danych przez instytucje zewnętrzne...w zakładkach na Twój Orange zawsze możesz cofnąć takie zgody...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy
Są dwa wyjscia...jedno to to, że jak napisałeś na samym początku "wymuszenie danych" czyli za to są już paragrafy, drugie, zlecenie gdzieś się zapodziało i trzeba skontaktować się z BOK, jak zasugerował @Piotrekk85, w celu weryfikacji sprawy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy
Na BOK można wyjaśnić sprawę, ew złożyć skargę związaną z przetwarzaniem danych osobowych.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy
@Piotrekk85 automatu może i nie ma, ale przypomnij sobie, że aby "obejrzeć" ofertę w Mój Orange musieliśmy wyrazić zgodę na wszystkie kanały... Poza tym, zdaje się, że dawno wyrażonych zgód nikt z automatu nie wyłączył, jeśli klient nie zażądał...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Pogaduchy
Ok @Piotrekk85, sorki że tak późno...rodzinna imprezka, dzień babci i dziadka, ogólnie weekend 😉 ...ale widzę twardo wyłapujesz czyjeś, nie ukrywam, niesprawnie napisane słowa, których jak by nie napisał, mają swój sens i przekaz bez wnikania w mało ważne szczegóły, a ponieważ to nie regulami więc pozwoliłem sobie na troszkę "luzu" w określeniu. Wytłumaczę może łopatologicznie o co mi chodziło...z urzędu-czytaj warunek, "przymuszony" wybór lub jak chciałbys to nazwać opcja którą każdy wybierze, bo ma oszczędności w głowie, przyjmując że to promocje w ostatnich latach, z możliwoscią późniejszego ewentualnego anulowania. Sensem mojej wypowiedzi nie było wnikanie w jaki sposób udzielane są zgody, ale że wogóle są udzielane. Poza tym, było to założenie, nie wniosek...Co do Ciebie @xzibi swoje już napisałem i oby nie było to wymuszenie...mam nadzieję że skończyło sie tylko na mailu i nazwisku bo z peselu z adresem i nazwiskiem można zrobić ładny zestawik na wymuszenie np kredytu. Powodzenia i pozdrawiam...
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »