- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Niestabilne działanie internetu
Witam. Wytłumaczy mi ktoś jak to jest że nałogowo internet stacjonarny zanika jakością/wydajnością do zera a potem na chwilę wzrasta do "standardu"? Nawet nie wiem czy to standard. Czasem mam wrażenie że lepszy jest internet w telefonie. Przy tylko włączonym YouTube (Podkreślam Tylko) mam od ok. 600 do 30.000 tysięcy MS. Czasem nawet bez włączonego internetu lub aplikacji związanych z internetem. Na załączonym ss"ie jest speedtest na WiFi. Jak włączyłem na danych miałem 10/9.....
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Hm..
Internet nie jest z gumy. Niestety mamy sytuację dosyć wyjątkową i trzeba uzbroić się w cierpliwość i wyrozumiałość. Ew. jak potrzebujesz coś pilnego, trzeba szukać alternatyw.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
To konkurencja chyba posiada ten internet z gumy skoro u nich dziala wszystko ok. Mówię tu o światełkach oczywiście. UPC pingi w grach na poziomie 40ms a Orange 100 ms. Rozumiem jak u kazdego operatora by sie zapychalo. A wychodzi na to ze tylko orange ma z tym problem. I prosze sie nie zaslaniac koronawirusem, bo to tylko pokazuje ze ta siec jest na styku wytrzymalosci.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Cześć,
Wiem, że temat stary, ale tu bym chciał dać przykład degrengolady informacyjnej. Niby net domowy, więc chyba ADSL, a jednak speedtest po wifi, więc abstrakcyjny i te "10/9" na końcu. W "pomysłach" zaznaczyłem, że prościej i konkretniej odnosilibyśmy się do spraw i problemów, gdyby postodawcy konkretniej informowali w pierwszym wpisie o usłudze i sprzęcie. Nie trzeba by wtedy za język ciągnąc i silić się na wróżenie z fusów. Wybaczcie, ale będę cyklicznie o tym wspominał