- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kpina?!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kpina?!
Wystarczy, że to co będzie wymagało niskich pingów tj. gry będą szły IX-em lokalnie, czyli będzie niższy ping.
I zobacz, jak niskich nakładów to wymaga 🙂
A jakie zyski może przynieść!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kpina?!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kpina?!
Ehh, a myslalem ze czytasz ze zrozumieniem.
Pisalem, ze w plix nie ma o wiele wiekszych cen niz w epixie - raz
W samym epix masz np valve oraz innych wydawcow, wiec do nich pingi beda nizsze - dwa
Nawet peering przez epix jest w stanie obnizyc pingi do serwerow gier np csgo - trzy.
Pewnie teraz bedziesz odpowiadal w taki sposob, zeby przedstawic to co pisalem w zlym swietle, bo po co orange ma miec ixy skoro to nic nie poprawi, nie?
Poprawi i kazdy o tym dobrze wie - poza toba...
Nie tylko pingi do plixa.
Poza tym piszesz strasznie nielogicznie - skoro nawet ping tylko do plixa mialby sie poprawic, to oznacza to tez, ze ping do uslug w plix tez by sie poprawil. A w plix jest jak mowilem wszystko - poczawszy od CS:GO na LoLu konczac....
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kpina?!
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kpina?!
No nie wierze w to co widze XD
Po 1 odpowiadajac na twoje SMIESZNE zarzuty:
Gdzie napisalem, ze Orange zaluje 5000 na wszystkich klientow? Wielokrotnie zaznaczalem potencjalne koszty w PLIX oraz wrzucilem nawet cennik epix zeby pokazac ze to nie takie drogie.
Ale okej - ja nic nie wiem, nie znam sie a do Australii 7ms jest mozliwe.
Po 2 bezposrednio w EPIX jest np Valve i ktos moze sobie sprawdzic kto jest uczestnikiem openpeeringu w epix.
Nie wiem na prawde - czy ktos z moderacji moze zainterweniowac? Uzytkownik Piotrek nie czyta wypowiedzi ze zrozumieniem, zarzuca mi ze mowilem cos czego absolutnie nigdzie nie powiedzialem i moze sobie to kazdy sprawdzic w moich poprzednich komentarzach.
Atakuje innych dostawcow, bo maja lepsza jakosc od Orange i wypowiada sie na tematy o ktorych nie ma nawet podstawowej znajomosci informacji.... Kpina
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kpina?!
Twoje wpisy też trzeba oznaczyć jako fake newsy.
We wpisie https://nasz.orange.pl/t5/Internet-domowy/Kpina/td-p/214395/page/7#U214879 podałeś link do strony https://www.epix.net.pl/oferta-warszawa/wymiana-ruchu-ip/ która kosztuje 49-1999 zł miesięcznie, sugerując, że cena jest razy 10.
To jest prawdziwe? Naprawdę radzę poczytać jakiś podręcznik czym jest wymiana ruchu i jej warianty.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kpina?!
A przeczytales to ze zrozumieniem?
Zacytuj ekspercie caly post, jak takis chojrak a nie tylko wyrywkowo bulgoczesz, ze cos napisalem.
Podalem cennik epixa, mowiac ze cennik plixa nie jest wiekszy o wiecej niz x10.
Ale tego pewnie nie zauwazyles, nie?
Moze jesli Cie nie stac na okuliste to Ci za niego zaplace. Ale przestan gadac glupoty i zarzucac mi cos czego nie zrobilem.
To jest kpina.
Nie masz wiedzy absolutnie zadnej, co widac wielokrotnie w twoich wypowiedziach i kazdy zainteresowany moze sobie wyrobic wlasne zdanie na temat twojej znajomosci telekomunikacji i teleinformatyki. A wypowiadasz sie jakbys pozjadal wszystkie rozumy i jeszcze atakujesz innych, kiedy nie masz racji, rzucasz stwierdzenia i zarzuty ktore absolutnie nie maja zwiazku z prawda.
Nadajesz sie do TVP - tam takich biora z pocalowaniem reki. Co klamia, klamia i jeszcze raz klamia dlatego, ze nie maja nic ciekawego do powiedzenia.
Zaprzestaje dyskusji na tym forum - kazdy kto chce, moze poszukac informacji i porownac twoje wpisy "merytoryczne" z prawdziwa wiedza.
A jest co porownywac, bo praktycznie zaden twoj wpis nie jest zgodny z obecnym rozwojem telekomunikacji.
Zegnam. Jesli ktos taki ma herosa, to to forum jest po prostu zartem i kolem wzajemnej adoracji.
Nie pozdrawiam.
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kpina?!
Wcześniej napisałeś, że to ok 250 tys zł. Orange ma ok 2,6 mln klientów. Więc sugerujesz, że Orange żałuje 10 gr na użytkownika?
Twój wpis https://nasz.orange.pl/t5/Internet-domowy/Kpina/td-p/214395/page/6
Dane o liczbie klientów stacjonarnych https://www.orange.pl/lp/siecnr1
Niestety 1Mbps z gwarancją SLA 8h dostępu do IX-ów to koszt około 40-50 zł na miesiąc. To są realne ceny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Kpina?!
Czasy dostępu do serwerów w Polsce nie są takie złe, kiedyś były gorsze o czym wspominałem swego czasu. Dla mnie problemem jako użytkownika Neostrady po miedzi jest tryb interleaved i bardzo duży przeplot. Od bramy w Katowicach, skąd wychodzę na "świat" już jest ok 🙂 ale niestety te 27 ms straty to jest sporo... Zaczynałem przygodę z Neo w czasach gdy był fast i prędkość 2 Mbps. Wtedy to było ok. 10 ms :)... dziś marzenie 🙂
Zastrzegam jednak, że nie jestem graczem 🙂