- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Izolacja a wizyta technika
Tak, był remont który się skończył jakoś w marcu tamtego roku. Wszystko jednak po remoncie działało aż do teraz.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kamillo97 Zakładając, że technik faktycznie sprawdził do ostatniego możliwego punktu (czyli np OPP) i tam było ok, to niestety bez wizyty się nie obejdzie. To niestety tak czasem działa, że nie działa ot tak... 🙂 z niczego.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Złośliwość rzeczy martwych 😁 Niemniej jednak wielkie dzięki chłopaki za pomoc. Zawsze lepiej spróbować czegoś, niż nic nie robić. Pozostaje mi czekać na wizytę technika. Wtedy dam aktualizację, w czym tkwił problem 🙂
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kamillo97 skoro w gniazdku po uchyleniu klapki nie widać wiązki światła to jest uszkodzenie włókna światłowodowego gdzieś na trasie instalacji pomiędzy skrzynką na klatce a gniazdem u Ciebie, niestety to stwierdzić może tylko technik. Podejrzewam że będziesz musiał odstawić meble i zdemontować listwy tam gdzie idzie przewód światłowodowy (tego zażąda technik aby sprawdzić instalację). Rozważ to co proponowałem z mocowaniem gniazdka.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kamillo97 Ja to bym wyciągnął cały kabel i dokładnie go przebadał 🙂
Ale to ja piszę według siebie...troszkę się na tym znam, wiec się nie boję dłubać. Ty lepiej poczekaj na technika. Nie napisałeś jak to wygląda dalej-poza mieszkaniem
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Z kablem wolę nie kombinować. Kiedyś w UPC jak mi padł internet, to próbowałem coś podziałać, przez co przypadkowo coś tam uszkodziłem i już byłem obciążony kosztem, którego być może mogłem uniknąć. Co do sytuacji na zewnątrz mieszkania, to postaram się coś podesłać w ciągu 20-30 minut 🙂
Coś ogarnę z tym mocowaniem. Narazie niestety nie mogę wychodzić z mieszkania, więc nie dam rady kupić ale może zdążę przed samą wizytą technika 🙂
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kamillo97 Mocowanie zrób w zależności o ściany i farby (klejone może odpaść po wyschnięciu kleju na gąbce lub wcale nie trzymać) na kołki montażowe. Najpewniej...tylko fakt, trzeba mieć wiertarkę, wiertło i kołek 😉
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13 i delikatnie rozebrać/rozpołowić gniazdko (ale tak najpewniej, ja mam na kołki rozporowe mocowane).
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Mocowanie gniazdka czy jego rozbieranie, jest zabronione, to światłowód, jak coś @Kamillo97 uszkodzi. zostanie obciążony dodatkowymi kosztami. Przylepce mają technicy, to mu do ściany przytwierdzą, po co kołki osadzać w ścianie, bez sensu 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Anonim Oczywiście, ja myślę po swojemu, ale nienawidzę jak mi się cos majta przy ścianie i poniewiera na podłodze. Wszędzie gdzie mogę (a uzasadnione to jest tylko od tego co jest w ścianach i od mojej wiedzy na ten temat) wszystko mocuję na kołkach- takie skrzywienie zawodowe.. 😉
Poza tym technicy mogą przecież i na kołki zamocować-wystarczy poprosić. Tu nie wiadomo czy impreza się nie rozwinie i nie będzie trzeba instalacji wymieniać