- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Witam. Stała się rzecz niefortunna a mianowicie konieczność bycia na izolacji z powodu pozytywnego wyniku testu na koronawirus. Pech taki, że ponad tydzień temu gdy byłem jeszcze na kwarantannie przestał działać światłowód. Teraz siedzę na izolacji bez telewizji i internetu. I tu pytanie. Poprzednio technik musiał odmówić wizyty z powodu kwarantanny ale czy to samo tyczy się wizyty podczas izolacji? Pytam, ponieważ szukam jakiejkolwiek deski ratunku by mieć jednak ten internet podczas tego dość nudnego czasu spędzonego w domu 😕
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No nie. Kwarantanna to nic, gdy teraz jesteś zarażony. Nie okłamuj technika, bo konsekwencje będą poważne. Zdrowia życzę!
PS. Niech znajomi podrzucą Ci jakiś net mobilny, dasz radę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No nie. Kwarantanna to nic, gdy teraz jesteś zarażony. Nie okłamuj technika, bo konsekwencje będą poważne. Zdrowia życzę!
PS. Niech znajomi podrzucą Ci jakiś net mobilny, dasz radę.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Izolacja a wizyta technika
@Kamillo97 kiepska sprawa, izolacja też wyklucza kontakt z technikiem, tymczasowo można z LTE korzystać 😎
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Jak na złość akurat ostatnio moje 300 GB straciło ważność. Teraz mam jakieś 50 GB do 8 lutego a dziennie wykorzystuję około 6 GB, więc może być ciężko. Wszystko mi się zwaliło na głowę w tym samym momencie 😓
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Gdzieżbym śmiał okłamywać technika 😄 Będę czekać na niego, gdy już będzie u mnie bezpiecznie. Jest ciężko, ale jakoś wytrzymam 😁
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Spoko, izolacja teraz chyba nie trwa długo.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kamillo97 powiedz w czym problem i jakie objawy, pomożemy...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kamillo97 z tym światłowodem to napisz coś więcej (jaki sprzęt, jakie objawy, co próbowałeś robić sam), jak mówi kolega @agat13 może uda nam się coś Ci podpowiedzieć i pomóc.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Kamillo97 dodam jeszcze, że jak się skontaktujesz z BOK i oni też będą widzieć problem to możesz dostać 20 GB z racji uszkodzenia. Można zgłaszać nawet co 24 godziny.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A więc tak: W czwartek półtora tygodnia temu internet przestał działać. Ot tak, bez wyraźnego powodu. Przez kilka dni wcześniej sąsiad wiercił w ścianie i myślę, czy przypadkiem czegoś nie naruszył. Na modemie palą się na zielono ikonki od zasilania i wifi 2,4 GHz i 5 GHz. Ikonka od światłowodu jednak jest czerwona a ta od internetu w ogóle się nie świeci. Dziwne jest to o tyle, że nawet bez podłączonego kabla światłowodu ikonka świeci się na czerwono. Próbowałem resetować modem, przełączać kable ale wszystko wydaje się być w porządku. Nie widzę by kable gdzieś były uszkodzone. Podsyłam zdjęcie modemu dla poglądu.