- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gniazdo telefoniczne
Mam problem z instalacją gniazda telefoniczne w pokoju wykorzystuje te same kable jak gniazdu już zamontowanym tylko router nie wykrywa dsl ani internetu ktoś może pomóc jak ten problem załatwić
_______
* Temat przeniesiony z Modemy i routery - Bartłomiej
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gniazdo telefoniczne
@Sengei pierwsza sprawa, czy kabel z gniazdka w pokoju jest podpięty do tej samej linii, co gniazdko obecnie zamontowane?
Może być tak, że to linia pusta, niepodłączona, dlatego nie masz żadnego sygnału lub są użyte inne pary przewodów.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gniazdo telefoniczne
Powinna być podpięta bo pamiętam że technik sprawdzał każdy kabel pomieszczeniach i sprawdzał te same kabli pary
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gniazdo telefoniczne
@Sengei sprawdź więc, gdzie masz wpięty kabel z pokoju. Odszukaj puszki, jeżeli jest podpięty to powinien być w tym samym gniazdku co obecnie lub w puszcze. Sprawdzisz pary przewodów, które są podpięte.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gniazdo telefoniczne
@Sengeimoze masz w złej kolejności przewody podłączone do puszki. Zweryfikuj kable jak są podłączone w pierwszej puszce i zrób takie samo podłączenie w tej drugiej puszce. Powinno działać 🙂
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gniazdo telefoniczne
@Sengei to są fotki 3 różnych gniazdek?
Jeśli tak to mam kilka uwag.
To nie jest instalacja szeregowa, tylko równoległa, czyli każdy z kabli z każdego gniazdka idzie do punktu zbornego dla wszystkich 3 (węzła w którym rozdziela się sygnał z kabla przychodzącego z zewnątrz na te 3 gniazda właśnie)
Pierwszy błąd - gniazda równolegle wprowadzają dodatkowe tłumienie i błędy w transmisji.
Drugim błędem jest użycie takiego kabla. To kabel do domofonów lub alarmu, a nie telefoniczny, szerokopasmowy. Nie nadaje się, bo zbiera zakłócenia jak odkurzacz
Sprawdź we wszystkich gniazdach. Jeśli w żadnym się nie synchronizuje Twój modem, zgłoś na infolinii. Masz przerwę na łączu lub uszkodzony modem...
Trzecia możliwością jest za słaby sygnał z centrali,
To i tak zweryfikuje technik
Zrób zgłoszenie na czacie bczy infolinii , ale najlepiej jutro po 8-ej rano
Informuj nas co ustalules
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gniazdo telefoniczne
@Sengei musisz odkręcić gniazdko gdzie jest przyjście linii do domu i zobaczyć na jakich kolorach jest podłączony modem. Następnie znaleźć kabel który powinien biegnąc z tego gniazdka do pokoju. Jeśli będzie wpięty pod pierwsze gniazdko to sprawdź sobie na jakich jest kolorach i na takich podłącz w pokoju. Jeśli nie będzie wpięty to musisz zrobić to sam.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gniazdo telefoniczne
Trudno teraz to określić bo jak na zdjęciach to najwyraźniej jest tylko jeden kabel ah potem pewnie w innym miejscu potem rozdzielone
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gniazdo telefoniczne
Ten z lewej to jest chyba kabel zewnętrzny. Pod spodem są złączki tzw etony i z nich leci jakiś kabel niestety dobrze tego nie widać jaki. A ten kabel do drugiego pokoju który kiedyś ktoś położył dokąd idzie? Do gniazdka w pokoju z modemem? Jeśli tak to odkręcić tam gniazdko i będziesz go widział. Jeden to będzie ten do modemu który idzie od puszki którą teraz pokazałeś a drugi to będzie ten do pokoju.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Gniazdo telefoniczne
Myślę też tylko mam obawy bo jak jedynie próbowałem rozkręcić sprawdzić ah potem zamontować internet po przerywał router się resetował
- « Poprzedni
- Następny »