Nasz Orange
anuluj
Pokazywanie wyników dla 
Zamiast tego wyszukaj 
Czy miało to oznaczać: 

Gadżet przysłali, ale nie to co wybrałem

Spyra
Poziom 13, Tropiciel Przestworzy

Witam

13 września przedłużyłem umowę (neostrada) na kolejne 2 lata, przy okazji miałem wybrać sobie gadżet przy przedłużeniu umowy za symboliczna 1zł 
Wybrałem "głośnik jbl clip 2"
Dziś łaskawie po prawie 2 miesiącach otrzymałem gadżet ale okazało się ze przyszły jakies tandetne słuchawki warte około 30 zł , głośnik jbl jest warty około 250 zł
Czy miał ktoś podobny problem i czy to jakaś pomyłka i można go wymienić, czy to normalna zagrywka Orange? 

10 ODPOW. 10
Anonim
Nie dotyczy

@Spyra Dali co mieli napisz reklamacje w tej sprawie

Misiek62
Poziom 37, Nawigator Galaktyczny

Spyra napisał(-a):

Witam

13 września przedłużyłem umowę (neostrada) na kolejne 2 lata, przy okazji miałem wybrać sobie gadżet przy przedłużeniu umowy za symboliczna 1zł 
Wybrałem "głośnik jbl clip 2"
Dziś łaskawie po prawie 2 miesiącach otrzymałem gadżet ale okazało się ze przyszły jakies tandetne słuchawki warte około 30 zł , głośnik jbl jest warty około 250 zł
Czy miał ktoś podobny problem i czy to jakaś pomyłka i można go wymienić, czy to normalna zagrywka Orange? 

@Spyra czy ktoś z Orange kontaktował się z Tobą w sprawie gadżetu? Czy informowano, że nie ma wybranego "prezentu" i zaproponowano inny?

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

Załóż zgłoszenie skargowe np. przez Mój Orange. Tam właściwa osoba sprawdzi co się zdarzyło.
Spyra

Nikt sie ze mna nie kontaktował w sprawie gadżetu, nie informowano mnie o braku itp.
Ja 2 razy dzwoniłem i pytałem kiedy w końcu go otrzymam ale nikt nie wspomniał że dostane coś innego.

Nie wiem za bardzo jak wybrać reklamacje , tam jest tylko do wyboru reklamacja jeśli rachunki sie nie zgadzają, żadnej innej opcji nie widze...

ziolo1945
Poziom 19, Odkrywca Przestworzy

@Spyra tak jak napisał @Piotrekk85, złóż skargę za pośrednictwem Mój Orange.

Piotrekk85
Poziom 45, Pionier Misji

@Spyra: wpisz byle co w kategorii, osoba co przyjmie - przekieruje do właściwego działu.
Anonim
Nie dotyczy

Ja bym nie marudził co do gadżetu i brał co dają, a jeśli chodzi o składanie reklamacji z portalu to w moim przypadku jest tak, że twierdzą że mogę wysyłać, a w rzeczywistości nie można, taka drobna rozbieżność. Natomiast odpowiedzi na reklamacje jaką się tam składa akurat chodzi o to, aby przywrócić parametry łącza jakie klient miał ustawione, a zostały zmienione wbrew jego woli w sposób niczym nie uzasadniony dostaje odpowiedzi, że jest wszystko w porządku. (tak w skrócie to przedstawiam) pozdrawiam zespół Orange bo na pewno łatwo skojarzyć mój przypadek jak się odpowiada na reklamacje.

Dlatego ja bym brał co dają i nie marudził

Misiek62
Poziom 37, Nawigator Galaktyczny

Spyra napisał(-a):

Nikt sie ze mna nie kontaktował w sprawie gadżetu, nie informowano mnie o braku itp.
Ja 2 razy dzwoniłem i pytałem kiedy w końcu go otrzymam ale nikt nie wspomniał że dostane coś innego.

Nie wiem za bardzo jak wybrać reklamacje , tam jest tylko do wyboru reklamacja jeśli rachunki sie nie zgadzają, żadnej innej opcji nie widze...

@Spyra skoro nikt się nie kontaktował, nie wyrażałeś zgody na zmianę, to tak jak radzą inni, masz pełne prawo kwestionować rodzaj dostarczonego "gadżetu". Jeżeli masz smartfon z aplikacją Mój Orange oraz numer komórkowy od Orange, to zgłoszenia możesz dokonać za darmo łącząc się z konsultantem przez aplikację Mój Orange - po pełnym zalogowaniu się do niej danymi użytkownika numeru.

Spyra

@Anonim
Ty możesz nie marudzić, pewnie byłbyś zadowolony nawet jakby Ci przysłali "puste pudełko" 
Ale w moim przypadku jak coś obiecują to niech dają, mało zarabiają na nas biednych ludziach?
Ja ostatnio przez pomyłkę zapłaciłem rachunek o 2gr za mało to od razu się upomnieli że za mało.

Wiec jeśli obiecują gadżet o takie wartości , to niech dają o podobnej wartości coś innego skoro nie mają obiecanej rzeczy i zanim wyslą niech wszczniej sie ze mną skontaktują czy się zgadzam ma takie coś...

Reklamacja napisana, nie odpuszczę jak sie należy to ma być.