- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jeszcze raz pikselizacja i zacinanie dźwięku
Witam wszystkich jeszcze raz wklejam post tamten można usunąc bo nikt sie nie odzywa a jesteście ostatnią deską ratunku...
Od 2 miesięcy mam funpacka moja synchronizacja to 49mb. Przez pierwszy tydzień było ok. Teraz telewizja klatkuje , obraz się zatrzymuje pikselizuje łamie się dźwięk. Problem rozwiązują technicy już sporo czasu bez większego pomysłu na rozwiazanie. Wymienili jakieś styki później kabelek później posprawdzali. A problem występuje nadal cyklicznie co około 5-7min trwa 2 sekundy. Jedyne co wiem to że mam na lini sporo błędów crc. Co można jeszcze zrobić i czy często to się zdarza? Już niedługo może będę miał światłowód. Ale do tej pory trzeba to jakoś polepszyć. Dodam że mój router to funbox 2.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Patryk88 Jeśli problem występuje, nie tylko telewizja a tez z internetem to pozostaje zgłaszać problem ponownie na infolinie.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Problem koniecznie do zgłoszenia do operatora. Problem prawdopodobnie dotyczy Twojej linii bądź DSLAM-u.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A nie możesz tych urządzeń połączyć kablem??? Musisz łączyć je przez WiFi??
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Umiecie czytać? Wszystko mam podłączone przez kabel. Obecnie powymieniali mi pion, styki, kabel do szafy, a telewizja dalej pikselizuje. Dodam ze w funboxie mam około 40 błędów ES . Mam serdecznie dość jeśli to się nie zmieni to wypowiem umowę im. Technicy tylko twierdza że wyczerpali wszystkie środki. A co mnie to obchodzi skoro telewizja działa jak działała.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Umiem czytać, nie pytałem o Wi-Fi. Mozesz wrzucić screena z tymi parametrai routera o których mówisz? błedy?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Patryk88 Czy ten problem z TV występuje w czasie wizyty techników?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
A co to ma do tego? Byli sprawdzali był nawet człowiek siedział i wtedy występowały błędy ale były naprawde małe i stwierdził że on wcale nie zwracałby na to uwagi:) Teraz przycieli mi prędkość i sypie mi się net:)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Patryk88 Ja już taki sam temat przerabiałem z internetem przez 6 miesięcy jak naprawili net to męczyłem się z TV po roku walki została odlaczona.A jeśli chodzi o zerwanie umowy to poczytaj dokładnie umowę i regulamin.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
słuchajcie ja chyba zrezygnuję z tej zgniłej pomaranczy i wrócę do vectry. Obniżyli mi predkość ze zmodernizowanego łącza z ktorym problemow być nie powinno ponieważ raporty i pomiary wychodza idealnie. Moja predkosc na która zapinał się modem to 51mb obecnie zmniejszyli mi za moja zgoda i ustaleniami z technikiem infolinii na 34mb zaobserowalem poprawe w tv wystepuja jeszcze drobne pikselizacje ale jest troche lepiej pikselizacje wystepuja tez rzadzien i nie ma zaklocen dzwiekowych. Pisałem już w tej sprawie do Wojciecha - rzecznika orange.
To niedorzeczne żeby w centrum miasta blisko głownej centrali i przy malutkiej odległości od szafy działy się takie cyrki. Moim zdaniem są to przeciązenia na centrali. Albo jeśli pomiary wychodzą poprawne problem leży w przewodzie gdzies dalej. I co w takim przypadku dalej? Mam mieć gorszą jakość tv i wyższą predkość internetu czy niższa predkość i lepsze tv:) Co mozna jeszcze w tej kwestii zrobic skoro mam już punkt zaczepienia:) Odnosnie predkosci
- « Poprzedni
- Następny »