- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Ciągłe problemy z dostępem do sieci
@agat13napisał(-a)@wjeglinski do tego typu spraw podchodzi się w ten sposób: pomiar na centrali, pomiar na szafie na kablu do centrali, pomiar na słupku/słupie, pomiar na głowicy w budynku I ewentualnie pomiędzy puszką, a lokalem..dopiero po tych pomiarach widać słaby element linii. Wymienia się go poprawiają wszystkie złącza po drodze i podejrzane kable elektryczne.
Nie wiedzę, aby to nie dało poprawy i pełnego obrazu stanu linii
nie wiem co on dokładnie robił, ale zapewne coś robił
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wjeglinskinapisał(-a)
nie jestem swiezak w IT ani w kablach - to moja branża 😉 sieci i administracja IT.
no to dlaczego sam nie ogarniesz przynajmniej tych drutów, które są w Twoim zasięgu?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pirenejnapisał(-a)
@wjeglinskinapisał(-a)
nie jestem swiezak w IT ani w kablach - to moja branża 😉 sieci i administracja IT.no to dlaczego sam nie ogarniesz przynajmniej tych drutów, które są w Twoim zasięgu?
wiesz, nie bede tykal jesli to nie moje , ja od sciany mieszkania do siebie do pomieszczenia sprawdzalem wszystko 🙂 wiec u mnie w mieszkaniu jest ogarniete lux, gorzej poza, a tam niezbyt chce grzebac - bo to nie moje, a dodatkowo od tego jest technik
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wjeglinski, a na tej fotce co ją pokazałeś, to w końcu które druty są Twoje?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wjeglinski Z ciekawości pokaż jak linia wchodzi do lokalu, i jak jest podłączona w gniazdku (mam nadzieję, że to jeden kabel tworzy instalację w domu)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13napisał(-a)@wjeglinski Z ciekawości pokaż jak linia wchodzi do lokalu, i jak jest podłączona w gniazdku (mam nadzieję, że to jeden kabel tworzy instalację w domu)
jeden kabel, wchodzi przez przewiert i idzie przez caly korytarz do mojego pokoju w mieszkaniu, tam jest to gniazdko i modem, zaraz porobie fotke od gniazdka to podesle
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@pirenejnapisał(-a)@wjeglinski, a na tej fotce co ją pokazałeś, to w końcu które druty są Twoje?
idace w lewo - do mojego lokalu
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@agat13napisał(-a)@wjeglinski Z ciekawości pokaż jak linia wchodzi do lokalu, i jak jest podłączona w gniazdku (mam nadzieję, że to jeden kabel tworzy instalację w domu)
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
te takie nietelefoniczne pary?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@wjeglinski tu się nie czepiam. Kabel telefoniczny ( byle dobrze sparowany), gniazdo ok. Tylko ja go na klatce na 1 fotce nie widziałem. Do czego jest podłączony?