- « Poprzedni
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Brak podłączenia światłowodu mimo doprowadzenia go do domu
Raczej wątpię, ale 2 numery w prawo i 3 w lewą maja właśnie od Oranga światłowód, i bez problemu wszystko działa, a zamówienie było nie raz telefonicznie składane, umowę nie podpisaną mam ze sobą
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@PawełjWobec niezdecydowania operatorów ja bym napisał do Skierniewic, Jagiellońska 34, 96-100 Skierniewice, pismo wyjaśniające całość problemu. To, że na adresach sąsiednich została wykonana instalacja wraz z przyłączami, że jesteś zainteresowany itp. W tonie spokojnym z prośbą o wyjaśnienie sprawy. Takie przepychanie z wnioskiem może trwać, a na pismo jest określony termin odpowiedzi.
Co szkodzi działać dwutorowo? Tym bardziej jak opiszesz sytuacje i zamieścisz mapkę z terenu z zaznaczonymi usługami...Papier to papier...
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pawełj A jak to było dokładnie z tym monterem? Przyszedł monter z Orange i zrobił Ci już instalację w domu i co się później stało?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Podczas "przełączenia portów" ze starej sieci na nową nie mógł tego zrobić z uwagi na jakiś problem, od razu zadzwoniliśmy do Oranga i podobno mój i kilka numerów miało taki problem, awarie wliczając mojego sąsiada, który miał być podłączany po mnie. Niestety okazało się nieprawdą i nie było żadnego problemu z podłączeniem i miał od razu dostęp do Internetu.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pawełjnapisał(-a)Podczas "przełączenia portów" ze starej sieci na nową nie mógł tego zrobić z uwagi na jakiś problem
Światłowód jak sama nazwa wskazuje działa na innym medium i potrzebuje odrębnych urządzeń. To nie ma co przełączać ze starej sieci. Abonent zasilany jest po całkiem nowej infrastrukturze. Jedyny problem jaki mógł mieć monter to brak wpiętego sygnału na olcie. Ale z tego co piszesz to obawiam się że problem jest, ale raczej nie natury technicznej 🤔
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak chodziło mi o przełączenie ze starej sieci na nową, i wyłączenie starej. I tak, chodzi o problem popełniony "w biurze" i nie dogadania u jednych z drugimi.
- « Poprzedni
- Następny »