- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Bardzo mała prędkość internetu
Witam, mam taki problem kilka dni temu wymieniłem modem z livebox 2.0 na livebox 3.0 tamten sie spalil a ze miał już 7 lat to myslałem, że nawet dobrze sie stalo i pora odswiezyc sprzet ale to co sie teraz dzieje z internetem to jakas masakra. Mam internet do 10mbs, robiac testy na speedtescie pokazuje ze predkosc pobierania wynosi zaledwie 50kbps to jest cos chyba nie tak? mailem 800-1000kbps a teraz co to ma byc? nawet najprostsze striny wczytuje masakrycznie dlugo a o ogladaniu jakiegos filmu nawet w sredniej jakosci to moge w ogole pomarzyc. moje pytanie dlaczego pretkosc jest tak mizerna skoro place za 10mega? pobieranie powinno wynosci 1mega a nie 50kb/s. Czy to nowy modem ogranicza predkosc czy jak ze wczesniej bylo normalnie a teraz taka beznadzieja. Co mam robic?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@lupusx, ja mam neo 10Mb i tuż przed edycją tego posta miałem tak (normalne przeglądanie stron, bez gier) przez kabel:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
urzadzenie jest nowe ma ledwo 3 dni i juz mam reklamowac?
szczez enie ma roznicy czy po klablu czy przez wifi internet chodzi tak samo sprawdzone na 2 lapkach i kompie stacjonarnym
to zrobilem wlasnie teraz tuz przed napisaniem tego posta no cos jest nie tak bo taka predkosc to jest troche smieszne.
czy mozliwe jest ze w modemie jest jakies ograniczenie?
Czy jest jakas minimalna predkosc ktora jako konsument mam prawo wymagac od dostawcy czy jako ze internet jest do 10 mega to predkosc moze wynosic od 0 do 10 mega i bedzie zgodna z umowa?
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Jak tak to usuń i kliknij na wymuszenie ipv4 i resetnij router po tym.
@edit
Coś ci mało sie zsynchronizowało, masz duży zapas SNR. Resetnij tego funboxa, niech od nowa synchro zlapie.
Jak nie pomoże to tylko wyżej będą ci mogli to zresetować jak DLM zadziałało, bo on za szybko nie oddaje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
sam modem przywracalem i do ustawien fabrycznych i resetowalem kilka razy i problem dalej pozostaje
tak na koncu loginu mam IPv6 ale nie bardzo wiem jak to zmienic na IPv4
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »