Witam, mam taki problem kilka dni temu wymieniłem modem z livebox 2.0 na livebox 3.0 tamten sie spalil a ze miał już 7 lat to myslałem, że nawet dobrze sie stalo i pora odswiezyc sprzet ale to co sie teraz dzieje z internetem to jakas masakra. Mam internet do 10mbs, robiac testy na speedtescie pokazuje ze predkosc pobierania wynosi zaledwie 50kbps to jest cos chyba nie tak? mailem 800-1000kbps a teraz co to ma byc? nawet najprostsze striny wczytuje masakrycznie dlugo a o ogladaniu jakiegos filmu nawet w sredniej jakosci to moge w ogole pomarzyc. moje pytanie dlaczego pretkosc jest tak mizerna skoro place za 10mega? pobieranie powinno wynosci 1mega a nie 50kb/s. Czy to nowy modem ogranicza predkosc czy jak ze wczesniej bylo normalnie a teraz taka beznadzieja. Co mam robic?
WiFi czy kabel?
@lupusx, ja mam neo 10Mb i tuż przed edycją tego posta miałem tak (normalne przeglądanie stron, bez gier) przez kabel:

urzadzenie jest nowe ma ledwo 3 dni i juz mam reklamowac?
szczez enie ma roznicy czy po klablu czy przez wifi internet chodzi tak samo sprawdzone na 2 lapkach i kompie stacjonarnym
to zrobilem wlasnie teraz tuz przed napisaniem tego posta no cos jest nie tak bo taka predkosc to jest troche smieszne.
czy mozliwe jest ze w modemie jest jakies ograniczenie?
Czy jest jakas minimalna predkosc ktora jako konsument mam prawo wymagac od dostawcy czy jako ze internet jest do 10 mega to predkosc moze wynosic od 0 do 10 mega i bedzie zgodna z umowa?
sam modem przywracalem i do ustawien fabrycznych i resetowalem kilka razy i problem dalej pozostaje
tak na koncu loginu mam IPv6 ale nie bardzo wiem jak to zmienic na IPv4