- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Witam,
czy jest jakiś sposób, żeby przyspieszyć aktywacje światłowodu ? Sytuacja u mnie wygląda tak, że mam gniazdo światłowodowe w domu, Orange zaczęło świadczyć usługi od kwietnia. Otrzymałem już router od Orange, ale mam w adnotacja, że technik zewnętrznej firmy pojawi się do 19 maja żeby założyć infrastrukturę(która przecież już mam) dopiero po nim na pojawić się technik Orange, żeby uruchomić a przecież u mnie wystarczy podłączyć tylko router co przecież mogę zrobić sam. Chciałbym tylko aby aktywowali mi łącze, bo teraz po podłączeniu pokazuje mi, że jest nie aktywowane. Ktoś miał podobną sytuacje ?
Rozwiązane! Idź do rozwiązania
Rozwiązanie:
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pablo123 na obcej sieci musisz mieć zewnętrzne ONT. Najlepiej poczekaj cierpliwie, bo możesz narobić sobie więcej szkody niż pożytku .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Aktywacja Orange światłowód
@Pablo123 Aktywacja jest "od ręki" jeśli nie masz zaznaczone w umowie, że " po 14 dniach".
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Na czyjej infrastrukturze masz net? Jeżeli na innej niż Orange lub SI to Technik jeszcze musi podłączyć ONT, także trzeba czekać kilka dni.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Zgłosiłem to. Dostałem odpowiedź, że zaznaczą w informacji do technika, że jest infrastruktura gotowa, ale powiedziano mi też, że nawet jak jest instalacja zakończona gniazdem to i tak technik musi coś "odhaczyć" żeby puścili sygnał. Więc nie wiem gdzie się zgłosić i co zrobić, żeby to przyspieszyć w jakikolwiek sposób. Więc jeśli ktoś ma pomysł, byłbym bardzo wdzięczny za podpowiedź.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
No nie jest linia Orange ani SI, ale myślałem, że skoro mam Funbox 7 z wbudowanym ONT to wystarczy podłączyć i powinno chodzić. Ale jednak widzę, że procedury są bardziej skomplikowane.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pablo123 na obcej sieci musisz mieć zewnętrzne ONT. Najlepiej poczekaj cierpliwie, bo możesz narobić sobie więcej szkody niż pożytku .
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Nie jestem ekspertem, ale wydaje mi się, że musisz czekać na technika, który podłączy ONT. Bezpośrednio, bez ONT moglibyś korzystać tylko na infrastrukturze SI, Orange i kilku innych operatorów ale to raczej wyjątki.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Dobra, w takim razie nie będę już nic szukał, poczekam na technika i tyle. Może się uda, że będzie szybciej niż w deklarowanej dacie. Dzięki za informacje.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Tak zrobię, nie będę już nic szukał na siłę. Dlaczego mówisz, że mogę narobić więcej szkody ? Tak z ciekawości tylko pytam 😄
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
@Pablo123 Operator w swojej sieci światłowodowej rejestruje ont, których używa. Próbując użyć ont z Funbox, chcesz użyć nierejestrowany sprzęt.
- « Poprzedni
-
- 1
- 2
- Następny »