Aktywacja Orange światłowód

ROZWIĄZANE

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16060
  • 66628
  • 854

@Pablo123  jeśli masz gniazdo, znaczy miałeś usługę FTTH. Czy ONT został, czy operator go zabrał? 

Jeśli zabrał, to i tak termin jest długi i z czegoś wynika. Czy aby nie jest poprzednia usługa jeszcze aktywna? 

Jeśli nie, to najdłuższy termin realizacji instalacji ONT, to około 12 dni. 

Jeśli instalacja jest, to powinno się to odbyć szybciej, bo technik operatora sieci nic nie robi, prócz instalacji ONT. 

Ja bym walczył o przyspieszenie realizacji.

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 30
  • 0

Znaczy tak, mam gniazdo założone myślę, że ponad rok temu, ale świadczyć usługi mogła tylko lokalna firma która wykonywała instalacje. Teraz gdy pojawiło się Orange to zdecydowałem się na ofertę Orange, termin realizacji najszybciej mogłem wybrać 19 maja chociaż na infolinii powiedziano mi, że możliwe jest, że uda się szybciej. 

Poziom 14, Tropiciel Przestworzy
  • 8
  • 30
  • 0

Może źle napisałem, termin realizacji to chodziło mi o to, że do tego dnia ma się pojawić technik.

Poziom 32, Pasjonat Galaktyczny
  • 3782
  • 17343
  • 95

Jeżeli to jest przejście z lokalnego operatora, na  jego infrastrukturze to technik musi się pojawić aby potwierdzić, że u ciebie jest wszystko ok, ewentualnie zamontować ONT i aktywować linię. Zdaję się, że chodzi o to, że Orange nie ma w pełni zaufania do lokalnych operatorów i przyłącza muszą być weryfikowane. Możliwe, że technik wykona kilka zdjęć samej instalacji. 

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1943
  • 8315
  • 69

@Pablo123  trzeba wziąć pod uwagę to, że jest weekend majowy technicy mogą sobie pewnie brać dni wolne za to, że majówka wypada w niedzielę. Przecież do 19 nie jest tak daleko, a sam napisałeś, że jest nadzieja, że będzie szybciej.

Poziom 43, Mistrz Międzygalaktyczny
  • 16060
  • 66628
  • 854

@Pablo123  słowo klucz: do 19.05.

To termin graniczny. Według mnie piwini skontaktować się szybciej na instalację ONT