Nie można wyświetlić tego widżeta.

Orange VOD - nie można załadować części kupionych filmów / inne błędy

ROZWIĄZANE

Poziom 29, Znawca Przestworzy
  • 1872
  • 8164
  • 69

Korzystając z Środy z Orange kupiłem wczoraj trzy filmy: Snowden, Pitbull: Niebezpieczne kobiety i Konwój. Udało mi się odtworzyć tylko ten drugi (czyli można założyć że sprzęt, wtyczka jest OK - mało tego zrestartowałem przeglądarkę Internet Explorer, Windows 10 64bity, wyczyściłem też cały Internet Explorer włącznie ze stanem SSL) i nie ma żadnego kroku do przodu. Przy próbie odtworzenia materiały mam komunikaty: 1 "Pobieranie licencji:, 2 "trwa buforowanie", 3 "Ponawianie próby połączenia z serwisem..." i tak w pętli non stop, tyle, że ponawianie za wydłuża się o ileś sekund. Nie mogę skorzystać z usługi. Pitbull: Niebezpieczne kobiety mogę odtworzyć, czyli problem po stronie Orange? 

Konwoj_Orange_VOD_polaczenie.PNG

Inne rzeczy niedopracowane:

- pod odtwarzaczem o zgrozo Silverlight! jest opcja "zgłoś problem", i to też usiłuję zrobić bez skutku. Po uzupełnieniu pola "szczegóły problemu" i wybraniu buttona "zgłoś problem" pole "szczegóły problemu" czyści się i dostaję komunikat na czerwono:"Brak opisu szczegółów wystąpienia błędu"

orange_vod.PNG

- dzisiaj już tego nie ma, ale film Pitbull: Niebezpieczne kobiety pomylony zwiastun (był inny film);

- wtyczka Silverlight... pewnie niedługo w końcu będzie HTML5. Zauważyłem że wydajnościowo nieraz jeśli film leci w tle na karcie to transfer sieci jest wyższy, gdy przełączę się na kartę z filmem transfer spada co wiążę się z gorszą jakością wideo;

- wyszukuję przykładowo film "Konwój" który mam kupiony i jeszcze licencję na oglądanie przez około dobę, okazuje się że widzę że mogę go kupić za 10zł na 48h, coś nie tak, muszę pamiętać żeby wejść w "Moje zakupy" i tam wybrać film do odtworzenia (Orange chyba chce naciągnąć ludzi).

Konwoj_Orange_VOD.PNG

1 ZAAKCEPTOWANE ROZWIĄZANIE

Rozwiązanie:

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32805
  • 39010
  • 1390

W kwestii formalnej - problemy są z usługą Telewizja Tu i Tam (Orange VOD to inna usługa).

Indywidualnie problemy sugerowałbym zgłosić na BOK przez mój Orange lub czat http://orange.pl/kontakt

A co reszty ogólnych uwag - masz rację, nie raz pisałem tu o tym. Podobno do końca roku ma być nowa wersja serwisu ale to nic pewnego.

Wyświetl rozwiązanie w oryginalnym poście

2 ODPOW. 2

Poziom 45, Pionier Misji
  • 32805
  • 39010
  • 1390

W kwestii formalnej - problemy są z usługą Telewizja Tu i Tam (Orange VOD to inna usługa).

Indywidualnie problemy sugerowałbym zgłosić na BOK przez mój Orange lub czat http://orange.pl/kontakt

A co reszty ogólnych uwag - masz rację, nie raz pisałem tu o tym. Podobno do końca roku ma być nowa wersja serwisu ale to nic pewnego.

Zespół Nasz Orange
  • 2989
  • 12643
  • 151

Dzięki wielkie @tolek za zaprezentowane tutaj uwagi (połączone ze screenami) Szczęśliwy robot. Przekażę je do osób odpowiedzialnych za rozwój serwisu. Myślę, że jego nowa odsłona (o której wyżej ↑ już wspomniał @Piotrekk85) poprawi tę sytuację.

A przy okazji może warto byłoby na koniec skorzystać... 😉

Pokaż szczegóły
z takiej pięknej zasady społecznościowej? Emotikon: Szczęśliwy
agitacja.jpg