- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
FAQ: Multi Box - przeniesienie poczty e-mail oraz zmiana regulaminu
Dobra, poddaję się. Próbowałem chyba już wszystkich konfiguracji ustawień, które proponowaliście i ani na iPadzie, ani na Lumii nie chwyta. Nie da się na iOS zatwierdzić błędnego certyfikatu, on tylko stwierdza fakt, że jest taki błąd i do widzenia. Albo błędne hasło wyskakuje.
Ostatecznym krokiem będzie usunięcie kont i dodanie ich na urządzeniach od nowa, tylko pytanie, czy w tej kwestji planowane są w najbliższych dniach jeszcze jakieś zmiany?
Bo jak co to poczekam, żeby zrobić to raz a dobrze. Szkoda już mi życia na te zabawy.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
Potwierdzam, emaile na aliasy zdają się dochodzić, ale trochę wolno. Wysyłanie z klienta przez SMTP się nie udaje, z www tak. Cóż, w tej chwili nie mogę się nawet zalogowac na konto przez www, poczta nie działa.
Oprócz tego chciałbym wiedzieć, jak to będzie docelowo - czy będzie można się logować przez orange.pl, jak dotychczas, czy tylko przez https://webmail.orange.pl, czy przez oba?
I nie rozumiem, co ze starymi mejlami. Czy będzie dostęp do wszystkich - od początku używania poczty orange, czy jakieś ograniczenie? Jak na razie to chyba wszystkie mejle były widoczne. A jesli chodzi o to, jak widoczne, to jest to kiepsko zrobione. Bo żeby dotrzeć do starszych mejli trzeba przwijać okno wiadomości i one się stopniowo pojawiają, ale po każdej operajcji trzeba to robić od nowa. Przydałoby się zwyczajowe stronicowane okno z predefinowaną ilością wiadomości, czyli po prostu widzę np. 50 mejli, klikam następną stronę i widzę następne 50 itd.
Poza tym szkoda, że potrafiliście wprowadzić dostępu prze IMAP.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
U mnie wszystko wróciło i stare maile też. Trochę się niektóre pomieszały ale przy tej ilości co mam to i tak sukces. Powiadomienia działają. Aliasy też się pojawiły (nie można tylko nadal edytować adresu email).
Moje pytanie brzmi: Czy będzie wersja na komórki interfejsu (wcześniej było coś takiego jak wap.poczta.orange.pl ale teraz nie działa już) ponieważ z tego obecnego nie da się korzystać w przyglądarce na komórce?
Poprzednio żeby mi odebrało mail-e z pop3 to musiałem się najpierw zalogować na multiboxa, czy tego problemu obecnie już nie będzie?
Nadal nie da się zalogować bezpośrednio przez stronę webmail.orange.pl.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
W końcu działa na aliasach na SSL, tak jak wcześniej.
Oby nie było więcej niespodzianek.
Dziwi tylko upór w sprawie IMAP.
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
od wczoraj próbuję na Lumii 640 odpalic pocztę i cały czas ten sam komunikat :
"Certyfikat, który przedstawia mail.orange.pl:995:1, nie jest zaufany w Twoim telefonie i jest nieprawidłowy. Problemy z certyfikatami zabezpieczeń moga wskazywać na próbę oszustwa lub przechwycenia danych przekzywanych na serwer."
jakaś masakra.... a przed migracją było "tak pięknie"
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
- Oznacz jako nowe
- Zakładka
- Obserwuj
- Wycisz
- Subskrybuj źródło RSS
- Wyróżnij
- Drukuj
- Zgłoś
u mnie niby pobiera wiadomosci ale nic nowego nie przychodzi
przez www widac ze splywaja nowe wiadomosci
jednego mnie ta zmiana nauczyla - wyrzucam powoli co sie da do gmaila
i nic mnie nie będzie trzymać w tej sieci a jestem od startu POPa i dcs1800
a że jestem zmuszony korzystać z LTE w domu to akurat u mnie dużo lepiej sprawdza się PLUS